Cum să creezi o atmosferă de Crăciun de basm acasă? 8 sfaturi pentru decorarea interioară

8 sfaturi pentru decorarea interioară

Îți place Crăciunul? Creați o atmosferă festivă uluitoare, ca dintr-un basm. Fie că ai un apartament mic sau o casă mare, preferi decorul clasic sau preferi decorațiunile mai moderne, noi te vom sfătui cum să-ți transformi locuința într-un spațiu magic și confortabil de care nici doamnei Moș Crăciun nu i-ar fi rușine.

Inspiră-te din sfaturile și sfaturile noastre practice și aranjează-ți camera de zi, dormitorul, bucătăria sau holul conform unora (sau chiar tuturor) ideilor noastre:

1. Pomul de Crăciun ca simbol al Crăciunului

Nicio decorație de Crăciun nu ar fi completă fără un brad frumos. Va deveni imediat trăsătura dominantă a camerei, iar întreaga familie se poate bucura de momente de bucurie atunci când o decorează. Indiferent dacă alegeți un brad de Crăciun viu sau artificial, depinde de dvs., precum și de combinația de culori preferată și dimensiunea acestuia. Dacă posibilitățile spațiale nu vă permit să vă bucurați de un copac clasic, vă puteți implica imaginația și creați un model neconvențional.

Arborele își are locul în casele noastre încă din secolul al XVII-lea, deși a apărut pe scenă în jurul anului 1570 în Bremen, Germania. De acolo, acest obicei s-a răspândit treptat în întreaga lume, iar astăzi are atât de multe forme încât fiecare își găsește pe ale sale.

2. Decoraţii pentru masa de Crăciun

Pune o masă festivă pentru cina de Ajunul Crăciunului și bucură-te de atmosfera pe care o trăiești doar o dată pe an.

sursă: unsplash.com

De pe masa de 24 decembrie nu trebuie să lipsească napronul sau fețele de masă de Crăciun, dar și decorațiunile și florile vii cu mărăcini, care vor înfrumuseța camera și vor adăuga o notă de seriozitate și unicitate mesei. La urma urmei, toată familia se adună la masă pentru a se relaxa în sfârșit după zile sau săptămâni de pregătiri, așa că este de înțeles să încerci să trăiești cât mai plăcut aceste momente într-un mediu plăcut pentru ochi.

Pe lângă un trandafir de Crăciun sau alte decorațiuni vii, lumânările de Advent într-un sfeșnic pot înfrumuseța masa festivă. Dacă alegi decoraţiuni colorate de Crăciun pentru aranjarea mesei, faţa de masă ar trebui să fie mai decentă, monocromatică, sau doar cu un model subtil, pentru că totul să iasă frumos în evidenţă. Atunci când alegi materialele şi culorile decoraţiunilor de Crăciun, urmăreşte-ţi gustul, celelalte decoraţiuni din casă, şi nu te teme de culorile mai îndrăzneţe care creează o impresie exclusivă. Roșu intens, auriu și argintiu sunt deosebit de populare, dar recent ies în prim-plan materialele naturale, textile în nuanțe neutre completate de portocale uscate, conuri de pin, scorțișoară și ramuri de conifere parfumate. Deși puțini dintre noi suportăm fețe de masă în timpul zilelor normale, masa de Crăciun cere literalmente fețe de masă sau naproane de Crăciun.

3. Cearșafuri, perne și textile de Crăciun

Dacă vrei să obții cea mai semnificativă schimbare în casa ta pentru cea mai mică sumă de bani, bazează-te pe puterea textilelor. Vei transforma interiorul dincolo de recunoaștere dacă schimbi chiar și un lucru atât de mic precum draperiile. De Crăciun, lasă deoparte clasicele care decorează camerele în timpul anului obișnuit și atârnă draperiile festive de Crăciun în camere. Ele creează imediat o atmosferă specială. Lasă-le să se întindă prin toată casa și schimbă cearșafurile de pat cu așternuturi de Crăciun cu motive tipice.

sursă: pixabay.com

Pernele de Crăciun cu motive tipice de vâsc, ren, peisaj înzăpezit, brad împodobit, cadouri, inscripții sau alte elemente grafice care evocă Crăciunul vor fi de asemenea potrivite pentru canapea, scaunul preferat sau canapea. Pernele Shaggy de Crăciun sunt, de asemenea, la modă, care în sine sunt întruchiparea confortului și completează perfect decorațiunile și mai expresive.

4. Lumini și lumânări de Crăciun

Nimic nu evocă o atmosferă atât de confortabilă precum flăcările de lumânări care pâlpâie ușor într-un sfeșnic frumos. Dacă eşti iubitor de lumini, o perdea de Crăciun cu diode LED va fi cea mai potrivită, de exemplu, în dormitor. Încetiniți-vă ritmul cu flacăra lumânării de Advent, nu vă fie teamă să combinați mai multe tipuri de iluminat de Crăciun, sfeșnice și lumânări și bucurați-vă din plin de serile cu familia cu iluminare romantică.

sursă: pixabay.com

5. Miros de ace de pin și scorțișoară

Ce miros asociați cu sărbătorile de Crăciun? Cu miere, scorțișoară, ace de pin sau portocale? Simțul mirosului este unul dintre simțurile cu care percepem împrejurimile, așa că în perioada sărbătorilor nu trebuie să lipsească o aromă care aduce bunăstare, o senzație de relaxare și plăcere, pentru ca tu să-ți parfumezi casa cu ea.

Dacă nu aveți un brad viu sau o crenguță sau o coroană de mărăcini, puneți în lampa cu aromă câteva picături de ulei esențial cu parfum de ace de pin sau un amestec de arome de Crăciun. O altă opțiune este să așezi lumânări parfumate în camere. Cei mai pricepuți dintre noi pot chiar să facă acasă lumânări de Crăciun cu un parfum propriu și să le ofere și celor dragi.

Le puteți face din soia sau ceară de albine, pe care o dizolvați într-o baie de apă. Puneți un fitil înmuiat cu ceară într-un recipient de sticlă, pe care îl lăsați să iasă din recipient și să se usuce cu o marjă suficientă. Puteți adăuga uleiuri esențiale la alegere în ceara topită și presărați cuișoare, de exemplu, pe fundul recipientului în plus față de placa cu fitil, pentru efect. Turnați cu grijă ceara și lăsați lumânarea să se întărească. Puteți lega apoi recipientul cu sfoară sau îl puteți decora în alt mod și gata.

6. Coroniţă pentru uşă sau fereastră

sursă: unsplash.com

Coroanele aparțin decorațiunilor clasice pe care le asociem în mod natural cu Crăciunul. Mici, discrete şi mari, bogat decorate, vor ieşi frumos în evidenţă pe uşă, dar le poţi aşeza şi pe ferestre sau pe o zonă liberă a peretelui din orice încăpere. Chiar și în acest caz, ai ocazia să aduci acasă o coroană vie din miră sau pariază pe una frumoasă artificială care să-ți servească mulți ani. Ce zici să-ți faci singur una și să o decorezi așa cum vrei? Orice ai decide, nu poți greși cu o coroană!

7. Decoraţiuni interioare de Crăciun

Chiar și lucrurile mici răspândite în jurul apartamentului vă pot duce decorația de Crăciun la următorul nivel. Sfeșnice, ghirlande, crenguțe, nașteri, dar și figuri de Crăciun, statui de îngeri, clopoței, stele, globuri de Crăciun aranjate cu alte decorațiuni, de exemplu pe o tavă sau într-o vază de sticlă transparentă, vă vor aminti că cea mai frumoasă perioadă a anul este în curs.

sursă: pixabay.com

8. Construiți pe combinații de culori festive dovedite

Indiferent dacă urmați ultimele tendințe atunci când decorați bradul de Crăciun sau nu, potrivirea armonioasă a culorilor în decorul de Crăciun este o garanție a unui mediu confortabil, la care ne străduim cu toții în casele noastre în perioada sărbătorilor. Nu toți am fost înzestrați cu un puternic simț estetic și cu darul de a aranja orice astfel încât să pară ceva dintr-un catalog, dar cu puțin efort și câteva sfaturi și recomandări inteligente, chiar și cel mai anti-talent poate evoca o atmosferă magică.

Una dintre combinațiile tradiționale de culori este roșu, verde și auriu. Interiorul coordonat în aceste culori arată luxos și regal. O variantă a acestei palete cu vișiniu, verde închis și auriu va arăta la fel de luxoasă. Iubitorii de combinații de sărbători mai moderne vor apela la combinația de elemente argintii, alb și albastru sau vor încerca violetul în loc de albastrul de gheață.

Hitul ultimilor ani este și revenirea la natură și accentul pus pe culorile neutre care se regăsesc în natură.

Dacă nu eşti sigur, nu vei strica nimic chiar dacă alegi doar o culoare dominantă. Cel mai popular este auriu, nuanţe argintii sau chiar alb ca zăpada, sau combină albastru regal, roz pudră sau argintiu, cupru sau auriu cu alb. Subordonați alegerea paletei de culori decorului general al casei.