Cum să păstrezi piscina curată? Aceste sfaturi te vor ajuta!

Ce poate fi mai plăcut în timpul unei veri fierbinți decât să te poți răcori în propria piscină în intimitatea grădinii tale... Construirea unei piscine în curtea ta este ușoară, dar ai grijă de ea, astfel încât să ai mereu apă limpede. este ceva ce trebuie să știți pentru a evita problemele cu apa murdară. În acest articol, vom analiza sfaturi utile despre cum să îngrijim corect apa din piscină, astfel încât înotul în ea să fie întotdeauna o experiență plăcută.

Ce trebuie făcut înainte de a putea înota în siguranță în piscină?

Dacă nu sunteți încă mândru proprietar al unei piscine, primul pas este să vă decideți ce piscină să alegeți. Printre cele mai simple și mai accesibile opțiuni se numără piscinele supraterane - cele gonflabile sau din plastic foarte populare cu structură metalică și filtrare sunt soluții cu adevărat accesibile și ieftine.

Puteți alege toate accesoriile și piscinele necesare pentru grădina ta aici: https://www.lilly.ro/bazine

Ai o piscină? Stabiliți locul în care veți construi piscina familiei și îndepărtați smocuri ascuțite de iarbă care l-ar putea străpunge. Despachetați și curățați piscina, verificați structura și accesoriile acesteia pentru orice deteriorare. Dacă totul este în ordine, îl poți pune pe tamponul piscinei, îl poți curăța bine, conectați accesoriile și începeți să umpleți cu apă. Aceasta este urmată de filtrarea continuă a apei timp de 24 de ore și de controlul și ajustarea ulterioară a pH-ului apei. Probabil va fi necesar să-l ajustezi cu ajutorul chimiei piscinei la valori în intervalul 6,8 - 7,2. După una sau două zile, te poți scufunda în apă.

Cea mai ideală soluție este să umpleți piscina cu apă potabilă care a fost deja tratată și eliberată de diverse microorganisme. Dacă umpleți piscina cu apă dintr-o fântână sau un pârâu, va trebui să scăpați de aceste microorganisme, care este adesea destul de costisitoare.

Sezonul este în plină desfășurare - cum să păstrați apa curată?

Chimia piscinei vă va ajuta să mențineți apa în stare optimă. Din păcate, întreținerea ușoară a apei din piscină nu se poate face fără substanțe chimice. Trebuie să facă față diferitelor microorganisme, în special algelor, virușilor și bacteriilor. Pentru ca, chimia piscinei să funcționeze în mod fiabil, trebuie să mențineți valorile optime ale pH-ului apei din piscină.

Sursa: Unsplash.com

Filtru în implementare completă

Apa limpede in piscina fara impuritati mecanice, acesta este rolul de filtrare. Funcționarea corectă a filtrarii cu nisip împreună cu chimia piscinei va asigura că pe tot parcursul sezonului există apă sănătoasă în piscină, întotdeauna gata de răcorire în zilele caniculare. Pentru ca filtrarea să funcționeze așa cum trebuie, se recomandă curățarea acesteia la intervale regulate, cam o dată la 10 până la 14 zile, și cam o dată la 2 sau 3 ani, în funcție de intensitatea utilizării piscinei, pentru a se înlocui. e complet.

 Este important să aveți filtrul potrivit pentru dimensiunea piscinei ta. Economisirea aici nu merită deloc. Piscinele mai micise pot descurca cu un filtru cu cartuș mai ieftin, dar piscinele mai mari, de familie, vor avea nevoie de filtrare cu nisip și o pompă de filtru. Pentru ca acesta să servească fiabil, clătiți-l în mod regulat și înlocuiți nisipul siliciu, astfel încât să prindă bine murdăria.

Monitorizați valoarea pH-ului apei

Măsurarea valorii pH-ului apei se realizează folosind testere și se recomandă să fie efectuată de cel puțin două ori pe săptămână. Puteți alege dintre tabletă, hârtie sau electronică. Baza îngrijirii fără probleme pentru o piscină supraterană este menținerea valorii pH-ului la valori optime.

Dacă aveți apă cu un pH mai mare de 7,4, există riscul de turbiditate. Apa cu un pH mai mic de 7,0 contribuie la estomparea mai rapidă a culorilor piscinei și la coroziunea pieselor metalice. Cu toate acestea, un pH incorect nu doar dăunează piscinei, dar are și un efect negativ asupra oamenilor, deoarece vă poate irita pielea sau ochii.

Duritatea apei este, de asemenea, importantă

Trebuie verificată și duritatea apei din piscină, cel puțin o dată pe lună, iar apa foarte dură să fie înmuiată cu preparate speciale.

Cum să curățați piscina când apar probleme?

Apa poluată nu este doar o problemă estetică. In cazul in care apa nu este curata, aceasta trebuie readusa imediat la starea initiala, astfel incat starea acesteia sa nu scape de sub control si sa nu fie necesara scurgerea intregii piscine. Este important să îndepărtați întotdeauna poluarea mecanică și să nu așteptați până când provoacă tulburări.

Sursa: Unsplash.com

Apă verde în piscină - așa scapi de ea

Apa verde semnalează cel mai adesea prezența algelor, ceea ce este evidențiat și de faptul că pe fundul și pereții piscinei se formează slime. Este foarte probabil ca valoarea greșită a pH-ului apei să fie responsabilă de apariția algelor. Măsurați-l, verificați și concentrația de clor și peroxid. Va trebui să adăugați un algicid, un șocant de alge și un floculant pentru a obține valori optime. Nu uitați să curățați fundul și pereții piscinei de alge cu o perie și să filtrați apa.

Apa maronie - ce o cauzeaza?

Cea mai frecventă cauză a apei de culoare maro pentru piscină este conținutul mai mare de fier decât este necesar. Verificați pH-ul apei cu un tester și optimizați-l la valoarea ideală. Supraîncărcarea cu fier este de obicei cauzată de șocarea necorespunzătoare a piscinei cu clor. Un exces de clor liber rămâne în apă și se creează un dezechilibru chimic. Va trebui să filtrezi corespunzător apa, să adaugi un preparat pentru reducerea mineralelor și după 24 de ore și un floculant.

Apa brună poate fi cauzată și de specii de alge brune, caz în care procedura este similară cu apa verde.

Apa tulbure din piscină - cauze și ce să faci cu ea

Apa tulbure poate avea mai multe cauze, iar pentru a scăpa de ea, va trebui să ajungi la rădăcina lucrurilor.

Dacă în piscina ta încep să se formeze alge, acest lucru este indicat de apă albă tulbure în stadiul inițial. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că acesta este într-adevăr cazul, așa că faceți un test de pierdere a clorului noaptea. După apusul soarelui, adăugați clor în piscină, măsurați citirile, iar dacă măsurați o picătură mai mare de 1 ppm dimineața după măsurare, aveți de-a face cu alge. Procedați ca și pentru apa verde.

Apa tulbure din piscină poate fi cauzată de pH-ul necorespunzător al apei, filtrarea ineficientă, dezechilibrul chimic, excesul de calciu sau o combinație a acestor factori. Va fi necesar să se măsoare din nou valorile pH-ului apei, deoarece afectează echilibrul chimic din piscină. În funcție de valorile măsurate, luați chimie pentru a ajuta la reducerea sau creșterea pH-ului.

Dacă sunteți îngrijorat de excesul de calciu, pe care îl puteți detecta cu benzile de testare, ar trebui să utilizați un agent de îndepărtare a calciului din piscină. Cu toate acestea, dacă nu ajută, va trebui să scurgeți aproximativ jumătate din apa din piscină și să o înlocuiți cu apă nouă.

Ce să faci cu piscina după sfârșitul sezonului estival

Pentru ca piscina ta din gradina sa te serveasca o perioada indelungata, nu poti evita sa o ierni. La urma urmei, plasticul și gerul nu sunt tocmai cei mai buni prieteni. Dupa incheierea sezonului de inot, dar cel mai tarziu cand temperaturile sunt sub 10 grade, piscina trebuie iernata. Cea mai bună soluție este să o împachetezi și să o depozitezi pentru câteva luni.

Primul pas este să scurgi apa și să scoți accesoriile. Apoi, curățați interiorul piscinei cu apă curată, astfel încât să nu rămână nicăieri reziduuri chimice, apoi lăsați piscina să se usuce bine, astfel încât să o puteți rula și să o depozitați împreună cu accesoriile într-un loc uscat, unde să nu îngheţe. De asemenea, filtrarea trebuie curățată înainte de depozitare.

Dacă aveți o piscină cu structură, ar trebui să dezasamblați piesele metalice și să le tratați împotriva coroziunii după sezon. În timpul iernii, puteți rearanja piscina din când în când pentru a preveni fracturile, îndoirile și deteriorarea.

Sfaturi practice la final

Cel mai simplu mod de a vă asigura o piscină cu apă curată este să cumpărați întregul set. Astfel, nu va trebui să vă gândiți dacă aveți tot ce aveți nevoie pentru o îngrijire perfectă, dacă ați cumpărat un filtru potrivit pentru dimensiunea piscinei etc.

Sursa: Unsplash.com

O prelata care sa acopere piscina in zilele ploioase va fi de asemenea la indemana pentru ingrijirea piscinei si va ajuta putin si la incalzirea apei. Deși este adevărat că nu va înlocui încălzirea solară. O velă solară combină avantajele ambelor.

Deoarece după iernarea piscinei și o pauză lungă, vor trece câteva luni până la reînceperea sezonului, nu strica să scrieți o listă cu pașii individuali, valorile optime și frecvența tuturor acțiunilor necesare, astfel încât apa în piscina ta este întotdeauna transparenta. Uneori se întâmplă să uiți, iar greșelile inutile nu fac decât să-ți sporească grijile.