Opt sfaturi practice despre cum să alegi un pătuț

Care părinte nu și-ar dori să-i ofere copilului său un somn sănătos și de calitate? Atunci când amenajați o cameră pentru copii și cumpărați un pat care să o domine, ar trebui să încercați să creați un mediu plăcut în care copilul dumneavoastră să se poată relaxa netulburat, să citească cărți, să se odihnească după o zi plină și, bineînțeles, să doarmă bine. Nu doar adulții, ci și copiii petrec mult timp în pat. Prin urmare, merită să luați în considerare cu atenție alegerea lui. Pentru a vă ușura procesul de cumpărare, v-am pregătit câteva sfaturi practice și trucuri care vă pot fi utile.


1. Luați în considerare vârsta copilului

Pătuţurile pentru copii nu sunt cele mai ieftine şi pentru mulţi reprezintă o investiţie de câţiva ani. Pătuțurile mai mici sunt cele mai practice pentru sugari și copiii mai mici, iar multe pot fi așezate în dormitor lângă patul dublu și supravegheate. Pătuțurile pentru cei mai mici copii durează până la aproximativ doi-trei ani, în funcție de înălțimea copilului și de modelul specific. În acest moment, nu mai sunt sigure pentru copii, pentru că și ei pot să iasă din ele.

 

Te întrebi când este timpul să fie independent și să aibă propriul tău pat? Este foarte individual și depinde de maturitatea și pregătirea fiecărui copil. De la vârsta de aproximativ cinci ani, puteți cumpăra dimensiunea clasică de 80 x 160 cm. Zona de dormit trebuie să fie de minim 80 cm pentru ca, copilul să se poată întoarce confortabil şi fără probleme în timpul somnului şi la o lungime de minim 180 cm. Desigur, cu cât zona de dormit este mai largă, cu atât copilul tău va dormi mai plăcut. Pătuţul de 90 x 180 cm este deja un „aeroport” decent, asigurând un confort perfect.

2. Acordați întotdeauna prioritate calității și puneți accent pe siguranță maximă

Copiilor le place uneori să sară pe pat, așa că o construcție sigură, care poate rezista chiar și cu un pic de obrăznicie, nu este chiar în detriment. În cele din urmă, investiția într-un pat de calitate dă întotdeauna roade - patul va dura mulți ani și nu trebuie să-l schimbi cu unul nou după un timp.

Sursa: Unsplash.com

Știați că există diferite cerințe de siguranță pentru paturile pentru copii, în special în ceea ce privește înălțimea zonei de dormit sau marginile și colțurile ascuțite? Pentru copiii mai mici care dorm singuri în patul lor se recomanda pătuţuri cu barieră şi finisaj de calitate. Se vor ocupa de minimizarea căderilor de noapte și dacă vă este teamă că bariera este prea dură, puteți folosi un protector moale pe ea. De obicei, pentru copiii în jurul vârstei de nouă până la zece ani, inhibiția nu mai este necesară.

3. Pătuțurile ieftine pot fi de bună calitate?

Dacă sunt fabricate din materiale ecologice și de înaltă calitate și îndeplinesc standardele de siguranță, puteți obține multă muzică pentru bani relativ puțini. Merită să vă concentrați asupra producătorilor și comercianților cu amănuntul dovediți care oferă produse de încredere și pătuțuri de calitate la prețuri accesibile.

Sfatul nostru: Vezi oferta la https://www.lilly.ro/paturi-pentru-copii și alege dintr-o gamă largă de paturi pentru copii de calitate la prețuri avantajoase.

4. Capacitatea patului şi materiale

Pătuțurile pentru cei mici au o capacitate de încărcare limitată, de exemplu, 15 kg. Prin urmare, acestea trebuie înlocuite destul de curând pentru o versiune mai mare și mai portantă, care va dura mai mult. La piaţa veţi găsi paturi din diverse materiale din lemn masiv, laminat, şi diverse combinaţii de materiale. Pentru pătuțuri, plasticul este adesea un material auxiliar. Are o durată de viață mai scurtă, dar este ușor de întreținut și poate fi folosit în special pentru paturile tematice.

Sursa: Unsplash.com

Patul din lemn masiv are o viață lungă, este puternic și stabil și va servi ani de zile. Cu toate acestea, este mai dificil și investiția inițială în el este mai mare. O versiune mai accesibilă este patul din PAL DTD, care este ușor și flexibil, permițând o varietate de opțiuni de design. Se caracterizează printr-o uzură mai rapidă și este deosebit de sensibilă la șocuri și prăbușire. Compensația dintre cele două opțiuni este plăcile MDF. Sunt medii-dure, puternice și durabile, dar, în comparație cu plăcile DTD, sunt mai scumpe și mai grele.

5. Pat cu sau fără spaţiu de depozitare?

Atunci când mobilați o cameră modernă pentru copii, care nu numai că îndeplinește așteptările dumneavoastră de aspect, funcționalitate, siguranță și calitate, dar reflectă și nevoile copilului și îi servește să se joace și să petreacă timpul liber, dar și să doarmă și să se odihnească, părinții se întreabă adesea dacă sa alegi un pat cu spaţiu de depozitare. Depinde mereu de dimensiunea camerei, dacă aceasta este mai mică, orice spațiu suplimentar de depozitare va fi la îndemână.

Veți avea nevoie de spațiu suficient pentru toate jucăriile, hainele, nevoile creative și alte echipamente necesare în camera copiilor. În mod ideal, unul la care copilul să poată ajunge cu ușurință pentru a avea lucrurile la îndemână și pentru a le putea depozita singur. Un pătuţ cu spaţiu de depozitare este o soluţie excelenta chiar dacă ai un buget limitat pentru dotarea camerei astfel poţi obţine două funcţii într-o singură piesă de mobilier.

6. Design - imaginează-ţi paturi pentru copii sau mai degrabă un clasic într-o singură culoare?

Aspectul este foarte important. Patul domină camera copiilor și atrage privirea la prima vedere. Depinde de gustul dvs. și de stilul echipamentului camerei, dacă optați pentru paturi neutre, într-o singură culoare, care se potrivesc cu totul, sau dacă preferați paturi pentru copii cu motiv de desene animate - un personaj preferat de basm, animale, mașini de jucărie și ca. Foarte populare sunt și paturile pentru copii, care vor deveni o piesă de design atrăgătoare și vor deveni centrul lumii copiilor. Lasă copilul să-și dezlănțuie imaginația și folosește patul și pentru a se juca. Puteți plasa lumini sau jucării pe structură și faceți spațiul confortabil cu mici detalii.

7. Când sunt paturile supraetajate alegerea perfectă?

Dacă i-ai întreba pe copii, cu siguranță ar răspunde mereu cu entuziasm. Copiii iubesc pur și simplu paturile supraetajate - nu sunt doar un loc unde să doarmă, ci și un spațiu neobișnuit pentru jocuri și petreceri de zi cu zi, își vor înlocui și cadrele de cățărat preferate, vor inventa un buncăr și. Dacă ai puțin spațiu în camera copiilor și cauți o soluție practică pentru frați, paturile supraetajate sunt o soluție populară. Nu ocupă la fel de mult spațiu ca două sau mai multe paturi, așa că, copiii au suficient spațiu în cameră pentru a se juca.

Sursa: Unsplash.com

8. Nu uitați de saltea și somieră

În unele cazuri, aveți opțiunea de a cumpăra direct pătuțuri cu saltea, sau puteți cumpăra separat salteaua. Alegerea saltelei potrivite este foarte importantă, mai ales pentru copiii care abia se dezvoltă. Afectează semnificativ calitatea somnului și oferă suport pentru coloana vertebrală a copilului. Alegerea saltelei ar trebui discutata cu un expert într-un magazin specializat deoarece fiecare tip are argumentele sale pro şi contra.

Lamelele au grijă şi de calitatea somnului şi prelungesc durata de viaţa a saltelelor. Pentru că permit saltelei să respire mai bine, acarienii și mucegaiul nu se înmulțesc în ea. Aveți la dispoziție somiere de pânză, care sunt mai ieftine, mai puțin flexibile și au o capacitate de încărcare mai mică, dar de obicei sunt suficiente pentru copii. Pe lângă acestea, poţi opta şi pentru somiere cu şipci – le vei aprecia în special dacă copilul tău are probleme cu spatele pentru că pot fi poziţionate.