Cum să alegi o umbrelă de soare? 7 sfaturi practice care te vor ajuta să te decizi

Răsfățați-vă cu o relaxare perfectă de vară în grădina la umbră chiar și în zilele caniculare. Dacă un șezlong cu o umbrelă de soare încorporată în structură nu este suficient pentru tine, este timpul să cauți ceva mai mare. Umbrelele de soare pentru gradina sunt o alegere practica pentru fiecare iubitor de vara, relaxand afara in aer curat langa piscina, pe terasa, in gradina sau pe balcon. Cum să decizi care este cea mai bună opțiune pentru tine? Aceste 7 sfaturi vă vor ajuta să vă găsiți ușor drumul.



Cum să alegi umbrela de soare ideală?

Cel mai ideal mod de a decide se bazează pe unde și cum doriți să utilizați umbrela de soare de grădină. Acest lucru implică și alte criterii și cerințe pentru umbrelă de soare, în special greutatea, dimensiunile și nu numai. Gândiți-vă la aceste șapte puncte și cumpărarea unei umbrele de soare nu va fi o problemă.

1. Tip de umbrelă de soare

Există mai multe tipuri de umbrele de soare, care se disting prin tipul de construcție a standului. Puteți alege între un stâlp central sau unul lateral, dar există și umbrele de soare montate pe perete. Stâlpul central se caracterizează printr-o stabilitate bună, mai ales dacă este însoțit de un suport solid, dar are o variabilitate limitată și este adesea limitativ. Umbrelele de soare cu stâlp lateral sunt de obicei mai scumpe decât umbrelele cu stâlp central, necesită mai mult spațiu, dar sunt mai variabile și mult mai flexibile. Le puteți înclina orizontal și vertical și vă permit să stați mai confortabil sub umbrelă de soare, deoarece stâlpul central nu împiedică șezlongul și așa mai departe.

Umbrelele de soare montate pe perete se monteaza direct pe perete, avantajul lor este ca nu ocupa spatiu pe podea, palaria se prinde de bratul pe perete. Dezavantajul este că au opțiuni limitate la mutarea umbrei. O altă opțiune sunt umbrelele de soare semicirculare cu stâlp și suport, le puteți sprijini de perete și le puteți transporta oriunde aveți nevoie.

2. Dimensiunea umbrelei

Mărimea umbrelei de soare este un factor crucial în ceea ce privește amplasarea ei și câte persoane ar trebui să le ofere umbră. Este foarte probabil să alegi o umbrelă de soare mai mică pentru un balcon decât pentru o grădină sau o terasă spațioasă. Unele zone de relaxare din grădină au opțiunea de a plasa umbrela de soare în centrul mesei, așa că dimensiunea mesei este și ea foarte importantă atunci când alegeți cea mai potrivită umbrelă de soare.

Umbrelele de soare mici vor oferi multă umbră pentru mesele mici de două până la patru persoane, pentru zone de relaxare mai mari este ideal să te uiți în jur pentru o umbrelă de soare mare sau să optezi pentru două umbrele de soare pătrate. Pentru a vă asigura că alegeți o umbrelă de soare suficient de mare , măsurați zona pe care intenționați să o umbriți.

Mărimea umbrelei de soare este, de asemenea, legată de modul în care se deschide umbra. Cu cât este mai mare umbrela de soare, cu atât mai esențial este ca mecanismul de deschidere să fie cât mai practic, de exemplu folosind un mâner sau un sistem de cabluri cu scripete și greutate.

3. Material de umbră

Materialul din care este alcătuită umbrela de soare este esențial, în principal datorită rezistenței la apă și la intemperii, a rezistenței culorii și a filtrului UV.

Cea mai comună opțiune este poliesterul. Avantajele sale, mai ales dacă este țesut strâns, includ rezistență, durabilitate, protecție fiabilă împotriva razelor solare, rezistență la apă. Minusurile sunt în principal rezistența mai scăzută a culorii și susceptibilitatea la pete. Polipropilena are proprietăți similare, dar o rezistență mai bună la pierderea culorii și o protecție mai bună împotriva razelor solare.

Umbrelele de soare mai scumpe sunt de obicei realizate din acril, deoarece este durabilă, rezistentă la culoare, se mândrește cu izolație termică și de lungă durată. O altă opțiune, în special populară pentru structurile din lemn, sunt nuanțele realizate din țesături naturale sau un amestec de bumbac și materiale sintetice. Datorită aspectului lor natural, oferă o atmosferă plăcută, dar au și dezavantaje, în special o susceptibilitate mai mare la mucegai, o rezistență mai mică la apă și o protecție mai slabă împotriva ploii și a soarelui.

Cu toate materialele, greutatea este de asemenea importantă. Cu cât este mai sus, cu atât umbra este mai puternică și protejează mai bine împotriva razelor UV, ploii și razelor solare.

Sursa: Pixabay.com

4. Material de construcții

Suportul și îmbinările care vă permit să reglați poziția necesară a parasolarului trebuie să fie puternice și stabile, dar și ușor de reglat. Este adevarat ca daca umbrela de soare are mai multe rosturi de indoit, ofera optiuni de reglare mai variate, dar in detrimentul stabilitatii si rezistentei la vant. Stabilitatea structurii este influențată și de materialul utilizat.

Umbrelele de soare ieftine sunt cel mai adesea realizate din aluminiu. Este ușoară, așa că dacă ești în căutarea unei umbrele de soare pe care o vei purta des, este o soluție practică. Construcția din aluminiu are o întreținere redusă, nu va rugini, dar nu este la fel de puternică ca, de exemplu, construcția din oțel, așa că este mai puțin capabilă să reziste la rafale puternice de vânt.

Pentru aplicații mai solicitante, construcția din oțel este potrivită și pentru umbrele de soare mari, unde este necesară o structură stabilă și puternică, rezistentă la vânt. Dezavantajul oțelului este greutatea, așa că dacă intenționați să mutați frecvent umbrela de soare, aceasta nu va fi confortabilă. În plus, oțelul ruginește, așa că trebuie tratat cu acoperiri.

Iubitorii de materiale naturale caută adesea construcția de umbrelă de soare din lemn. Cu toate acestea, în comparație cu opțiunile menționate mai sus, lemnul este mai puțin tolerant la umiditate, ploaie și, de asemenea, căldură. Pentru ca structura din lemn să vă servească mult timp, trebuie să aveți grijă de ea și să o vopsiți în mod regulat.

5. Stand/bază

Baza și suportul umbrelei de soare de grădină au grijă de stabilitate, asigurându-se că nu se va răsturna dacă bate vânturi puternice sau vreme rea. Cu cât ai umbrela de soare mai mare, cu atât este nevoie de bază mai grea și mai puternică . În mod similar, tipul de umbrelă de soare pune, de asemenea, cerințe diferite asupra bazei: umbrelele de soare pentru masă centrală nu necesită o sarcină la fel de grea ca umbrelele de soare independente, în special cele cu structură laterală.

Cele mai ieftine umbrele de soare fără bază sunt concepute pentru a fi înfipte în pământ sau într-o bază de plastic umplută cu apă sau nisip. Pentru terasă și grădină, umbrelele de soare cu o bază mai grea sunt mai practice. Un mic ghid pentru alegerea unei baze este orientarea acesteia în funcție de greutatea structurii și dimensiunile pălăriei umbrelei de soare. Ca să vă faceți o idee: o umbrelă de soare de 2 m are nevoie în mod ideal de o bază de 10 kg, o umbrelă de soare de 3 m necesită cel puțin 20 kg și o umbrelă de soare de 4 m de cel puțin 40 kg de bază.

De asemenea, este important dacă umbrela de soare are un stâlp central sau un braț în lateral, deoarece materialul de bază și dimensiunile sunt, de asemenea, legate de poziționarea acesteia. Parasolarele laterale necesită o bază largă pentru a fi suficient de stabile, astfel încât materialele puternice și grele sunt mai potrivite pentru ele.

6. Design

Pentru a ne asigura că umbrela ta de soare se potrivește cu celelalte echipamente de grădină, ne vom uita și la aspectul de design atunci când cumpărăm una. Poți colora umbrela de soare și poți alege fie o umbrelă de soare crem contrastantă cu o zonă de relaxare întunecată, fie preferi culorile pământii mai închise, cel mai adesea verde sau visiniu sau roșu .

Pe lângă culoare, puteți alege și dintr-o varietate de forme de nuanță, nu doar forme rotunde și poligonale, ci și forme pătrate elegante, ideale pentru spații simetrice. Cel mai adesea este recomandat să alegeți forma pălăriei în funcție de cât de mult urmărește forma mesei sau spațiul disponibil pentru umbrire.

7. Preț

Bugetul este, de asemenea, foarte important atunci când alegeți o umbrelă de soare. Prețul umbrelei de soare depinde nu numai de dimensiune, ci și de materialele folosite și de alți factori. Umbrelele de soare ieftine care costă câțiva euro sunt adesea realizate din materiale de proastă calitate și vor rezista doar o perioadă scurtă de timp, așa că nu merită să investești. În gama de prețuri de aproximativ 50 de euro, poți alege deja umbrele de soare accesibile și relativ fiabile. pe care nu va trebui să-l arunci după un sezon.

Umbrele de soare de calitate superioara si mai rezistente pot fi cumparate in intervalul de pret in jur de 100 de euro si daca sunteti dupa constructii robuste, calitate premium si materiale, pregatiti-va pentru cel putin 200 de euro sau mai mult, chiar cateva mii, si veti avea o umbrelă de soare de designer și robustă pentru o lungă perioadă de timp.

Poți alege noua ta umbrelă de soare de calitate și alt mobilier de grădină aici: https://www.lilly.ro/mobilier-de-gradina#sort=recommended

Sursa: Pixabay.com

Sfaturi pentru final - întreținerea umbrelei

Nu contează dacă ești mândru proprietar al unei umbrele de soare de lux sau ți-ai cumpărat umbrela de soare ieftin, cu siguranță nu vrei să o arunci după un sezon. Pentru a vă asigura că funcționează în mod fiabil pentru o lungă perioadă de timp și că rezistă condițiilor de exterior schimbătoare, ar trebui să sacrificați puțin timp pentru ea. Nu-ți face griji, nu va trebui să faci nimic greu, dar grija pe care i-o acorzi din când în când îi va determina longevitatea. La urma urmei, este expus la lumina directă a soarelui, ploaie, vânt, fluctuații de temperatură...

Îngrijirea umbrelei de soare în timpul sezonului

Îngrijirea corespunzătoare a umbrelei de soare ar trebui să aibă loc deja în timpul sezonului. Vara, praful și murdăria se depune pe husa umbrelei, așa că ar trebui să o curățați cel puțin o dată pe lună. Cel mai ideal moment pentru a spăla umbrela de soare este atunci când nu plouă, dar soarele nu bate. Unele umbrele de soare au husa detasabila, care va face intretinerea mai usoara, trebuie doar sa o spalati in masina de spalat rufe, insa daca aveti un model care nu permite acest lucru va trebui sa actionati pe loc.

Mai întâi ștergeți bine umbrela de soare, puteți folosi o mătură sau un aspirator pentru a vă ajuta, apoi puteți continua cu spălarea. Puteți spăla umbrela de soare cu detergent lichid sau apă cu săpun. Puteți adăuga oțet, suc de lămâie sau ulei esențial în apă pentru a vă proteja împotriva mucegaiului. Este important să-l spălați la umbră - veți evita petele de pe pânză.

Acordați atenție nu numai pânzei, ci și suportului - ștergeți-l cu o cârpă din microfibră înmuiată. Dacă umbrela de soare are un suport din lemn, folosiți un produs de curățat potrivit pentru a o curăța și un balsam pentru a o hrăni. Nu frecați cu forță cu cârpa, mai degrabă lăsați-o la înmuiat timp de o jumătate de oră și apoi clătiți-o cu un furtun de grădină cu apă curată. Când cârpa este bine clătită, întindeți umbrela de soare și lăsați-o să se usuce complet.

Întreținerea umbrelei de soare după sezon

Chiar dacă ai grijă de umbrela ta de soare în timpul sezonului, înainte de a o împacheta și de a o scoate din grădină după sezon, ar trebui să-i faci și o curățare bună pentru a îndepărta praful, mucegaiul și alte murdărie care s-au acumulat pe ea. . Acest lucru este important mai ales dacă nu v-ați curățat deloc umbrela de soare în timpul sezonului. Închideți și depozitați umbrela de soare doar când este perfect uscată, altfel riscați să o scoateți mucegăită în sezonul următor.