Detalii care îți vor face apartamentul confortabil - fotolii cu spătar

De unde au venit scaunele cu spătar cu aripi? O privire rapidă în istoria acestor piese de mobilier populare

Fotoliile cu designul lor caracteristic au o istorie lungă în spate. Ele au apărut pe scenă în jurul anului 1600 , dar, din păcate, numele tâmplarului luminat care a realizat primul fotoliu nu s-a păstrat. Popularitatea fotoliilor a crescut semnificativ abia la sfârșitul anilor 1820. Scopul lor inițial a fost de a oferi scaune confortabile, care trebuia să protejeze în mod fiabil partea superioară a corpului de scufundare , dar și de căldura intensă a șemineelor mari deschise, care erau foarte populare în acele vremuri. În secolul al XVII-lea, locuințele nu erau bine izolate, iar dacă nu voiai să riști să-ți întărești mușchii de la curent în timp ce ședeai mult timp, trebuia să găsești o soluție.

Dar, la început, aripile sale aveau prea puțin de-a face cu confortul. Au fost inițial făcute din lemn, iar aripile dure și proeminente nu numai că protejează împotriva scufundării, ci și asigură că nu adormi în fața șemineului. Când ți-a căzut capul în somn și a lovit aripa tare, te-ai trezit imediat. Cu toate acestea, oamenii au îmbunătățit această invenție și au umplut scaunul pentru a-l face mult mai confortabil și mai confortabil. Așa că nu a durat mult până când versiunea tapițată a scaunului cu spătar cu aripi a venit la lumina zilei . Umplutura era din păr de cal, iar de cele mai multe ori urechile erau acoperite cu catifea și broderie.

Sursa: Stockvault.net

În secolul al XVIII-lea au început să se dezvolte diferite stiluri, cu modele joase de George Hepplewhite, dar și fotolii cu aripi laterale supradimensionate și cotiere rulate, introduse de Chippendale. În Franța, erau numite și Bergère à oreille, adică păstoriță cu ureche. Oricum ar fi, trăsăturile caracteristice de bază ale fotoliilor s-au păstrat.

Odată cu debutul industrializării, prețurile scaunelor cu spătar cu aripi au scăzut, au fost produse industrial și în dimensiuni universale, așa că confortul a avut din nou puțin de suferit, mai ales dacă aveai o silueta atipică. Dacă nu ai fi vrut să sacrifici confortul la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, ai putea avea un fotoliu la comandă făcut de un dulgher, dar nu a fost cel mai ieftin lucru de făcut.

În secolul al XXI-lea, scaunele cu spătar cu aripi revin la proeminență, combinând prețuri rezonabile cu confortul, iar designul nu este departe.

Cum arată astăzi scaunul cu spate?

Astăzi, scaunul cu spătar are încă o formă unică ca predecesorii săi din trecut și este disponibil în multe modele. Scaunul este conceput pentru ședere pe termen lung în confort maxim. Spătarul, scaunul și aripile laterale puternic căptușite au grijă de asta. Cel mai adesea este din lemn, metal sau plastic, iar husa este realizată din materiale rezistente, care nu sunt predispuse la uzură rapidă, în special piele naturală sau artificială, țesătură, adesea cu tratament hidrofob, sau vinil. În ceea ce privește designul de culoare, pe lângă nuanțe neutre, poți întâlni nuanțe mai extravagante sau chiar modele cu model.

Sursa: Unsplash.com 

Pentru a asigura un confort perfect, puteți cumpăra un scaun cu spătar cu aripi cu un suport pentru picioare pentru a vă răsfăța într-o poziție cu adevărat confortabilă.

Avantajele fotoliilor cu spate, datorită cărora toată lumea se va îndrăgosti de ele

Dacă sunteți un cititor pasionat, veți aprecia fără îndoială un scaun de lectură confortabil în care vă puteți lăsa imaginația să scape și să vă cufundați în poveste. Același lucru este valabil și pentru iubitorii de televiziune sau somniștii de după-amiază.

Și tu poți să te răsfeți cu un fotoliu și să te relaxezi în el fără să-ți faci griji pentru sănătatea ta. Datorită construcției lor bine gândite, sunt ușor de utilizat și potrivite pentru a sta mai multe ore. Cu toții suntem conștienți de riscurile stării pe termen lung într-o poziție nepotrivită, unde coloana cervicală și mușchii fesieri suferă. Poți conta pe fotoliul cu spătar pentru a susține aceste părți ale corpului și nu te vei trezi amețit dacă faci un pui de somn neplanificat în el. În zilele noastre, scaunele cu spătar cu aripi sunt de obicei complet tapițate, au picioare din lemn masiv și se laudă cu o durată de viață lungă. Prin urmare, investiția în ele merită cu siguranță, pentru că îți vor oferi nenumărate momente de relaxare și vor înfrumuseța camera pentru o lungă perioadă de timp. Designul atemporal le face o piesă de mobilier cu adevărat elegantă.

Pentru ce interioare este potrivit scaunul cu spătar cu aripi și unde să-l amplasăm?

Am indicat deja de mai multe ori că scaunul de lectură wingback este un element de design interesant şi un decor foarte practic pentru living, camera copiilor sau dormitor, însă nu va fi trecut cu vederea nici în birou. De asemenea, este grozav că scaunul cu spătar cu aripi se potrivește în orice interior, dar trebuie să alegi designul, forma și culoarea pentru a crea armonie cu alte piese de mobilier și cu caracterul camerei.

Fotoliul tapițat cu spătar cu spate este cel mai potrivit pentru interioare clasice și mobilate rustic, cu o notă vintage sau retro. Desigur, aici este foarte important materialul din care este fabricat, precum și faptul că iradiază confort și confort. Ți-e teamă că acest fotoliu nu ar arăta frumos în interioarele moderne? Dacă alegi cel mai minimalist design și culori neutre, cu siguranță nu vei da peste cap.

Dacă ești un suflet creativ și adori interioarele jucăușe, poți chiar să experimentezi și să încerci un vișiniu, galben muștar sau alte culori contrastante pentru a atrage atenția asupra acestuia. Sau îndrăznești să folosești modele?

Sursa: Unsplash.com 

Un fotoliu cu sau fără scaun este un accesoriu interior izbitor , așa că trebuie să vă gândiți cu atenție unde va ieși cel mai mult în evidență. Depinde si daca indraznesti să te joci cu culorile sau optezi pentru un model mai discret. Dacă aveți suficient spațiu, puteți obține două scaune cu spătar - așezați-le unul față de celălalt și creați o natură moartă ideală pentru conversații intime.

La fel de important este locul în care doriți să utilizați scaunul și pentru ce ar trebui să fie folosit. Pe canapea sunt plasate diferite cerințe, care vor fi destinate relaxării, dar dacă este să îndeplinească o altă funcție, de exemplu, dacă aveți nevoie de un scaun pentru hrănire în camera copiilor, funcții avansate precum un scaun, capacitatea de a poziționa spătarul sau legănarea vor fi la îndemână.

Sursa: Pixabay.com

Sfat final

Pentru interioarele reglate în stil scandinav și boho, scaunele cu spătar cu spătar în nuanțe naturale deschise cu matlasare eficientă sunt de obicei perfecte. Ca accesoriu care unifica aspectul camerei, poţi folosi o pernă decorativă pe care o aşezi pe scaun. Dacă interiorul tău este într-un stil glamour, scaunul cu aripa cu bordură decorativă, auriu sau argintiu, sau ciucuri sau cristale, va fi cel potrivit pentru tine. Spațiile rustice necesită un design din piele, stilul rustic vă permite să utilizați o husă cu model cu un motiv floral, care va sublinia caracterul familial al camerei. Culorile pastelate sunt perfecte pentru stilul retro.

Sfatul nostru: un fotoliu scandinav cu un taburet gri închis se va remarca în majoritatea interioarelor datorită culorii sale neutre și îl puteți regla cu accesorii potrivite precum perne, pătură etc.

Îl poți obține aici: https://www.lilly.ro/scaune