Alegerea mobilierului de grădină perfect nu este știință de rachete. Vă vom sfătui cum să o faceți

De unde să începem - alegerea pas cu pas a mobilierului de grădină ideal

Trebuie sa alegi produsul perfect pentru a crea un spaţiu armonios în grădina sau pe terasă, în care îţi va plăcea să iti reincrci fortele şi să te relaxezi după zile solicitante si agitate.

Ce material sa alegi?

Să începem cu materialul. Acest lucru este important nu numai în ceea ce privește stilul, ci decide și cât de mult va rezista mobilierul dvs. Prin urmare, este rezonabil să vă gândiți bine la acest aspect dar si sa luati in calcul unde veți depozita mobilierul de grădină în afara sezonului și ce asteptari aveți de la acesta.

Cel mai adesea aveți următoarele opțiuni:

Ratanul este o alegere populară deoarece are multe beneficii - nu necesită întreținere, poate rezista la condiții mai dure și este accesibil. Desigur, are și dezavantaje, în special o durată de viață mai scurtă, iar dacă este expus la lumina soarelui timp îndelungat, tinde să se estompeze. Nu există doar o variantă naturală, ci și un ratan artificial din ce în ce mai popular.

Lemnul este un material natural cu o structură frumoasă și o notă de lux. Are o capacitate mare de încărcare, este rezistentă, poți alege dintr-o gamă largă de nuanțe, de obicei nu este răsturnat de un vânt mai puternic, iar dacă îl tratezi corespunzător, va rezista mulți ani. Cu toate acestea, dacă nu îl tratați suficient și corect cu un strat protector, se poate usca și crăpa sau se umfla, deoarece reacționează la umiditate și temperatură. Pentru iarnă, trebuie să depozitezi mobilierul de grădina din lemn şi să îl ambalezi în ambalaje de protecţie.

Metalul are avantajul că este foarte rezistent, poate rezista la condiții și mai solicitante și, datorită stratului de protecție, nu ruginește. Nu este greu de întreţinut - mobilierul metalic de grădina trebuie curăţat din când în când cu apa şi detergent. Dezavantajul lui este conductivitatea termică ridicată - în timpul căldurii nu trebuie să uitați că vă puteți arde și iarna va fi mai frig decât lemnul sau ratanul.

Plasticul este o alegere populară deoarece este ușor, îl poți transfera cu ușurință acolo unde ai nevoie, este disponibil într-o serie de culori de la clasice precum alb, negru sau maro, până la culori mai îndrăznețe precum roșu, albastru, verde, violet si roz. Celălalt avantaj al său este un preț foarte avantajos și o întreținere ușoară. Nu îl deranjează să se ude.

Sursa: Unsplash.com

Set complet sau combinație de scaune, masă și alte echipamente?

Dacă doriți să fiți sigur că totul se va potrivi perfect, priviți în jur seturile de grădină - canapeaua, fotoliile și masa sunt echipamentul de bază, fără de care pur și simplu nu va mai fi la fel. Seturile complete de grădină vă vor transforma instantaneu terasa sau grădina într-un loc confortabil în care vă veți bucura să vă petreceți timpul liber și nu trebuie să vă faceți griji dacă mobilierul merge împreună sau nu. Trebuie doar să decideți asupra culorii și mărimii setului.

Sursa: Unsplash.com

Sfatul nostru: canapeaua din ratan este un succes de actualitate nu numai datorită aspectului său elegant, ci și datorită versatilității și prețului accesibil. Cu perne și perne decorative confortabile, ridică fiecare terasă, pergolă sau grădină la un nou nivel.

Ești un suflet creativ și vrei să fii creativ? Încercați să combinați piese individuale de mobilier de grădină după gustul dvs. Poţi începe de la un set de grădină, pe care îl vei completa cu alte elemente, sau să îţi decorezi exteriorul într-un mod complet original şi să-ţi procurăm fiecare piesă separat. Cei mai curajoși pot combina cu îndrăzneală diferite stiluri - elemente industriale și moderne, vintage și clasice dovedite de ani de zile. Uneori, cele mai puțin așteptate combinații funcționează cel mai bine împreună.

Atunci când cauţi cel mai bun mobilier de grădină nu uita însă să ţii cont de zona în care va sta mobilierul de grădină şi îmbină aspectul estetic cu cel funcţional. Latura practică este foarte importantă – picioarele subțiri ale scaunelor metalice așezate pe iarbă nu sunt cea mai bună idee, sub greutatea persoanei așezate se blochează în pământ, iar șezatul devine inconfortabil. Trebuie neapărat să te gândești la aceste detalii pentru a nu ajunge să fii dezamăgit.

Cele mai populare tipuri de mobilier de grădină

Care sunt opțiunile dvs. de spațiu? Vrei să te bucuri de mâncare acolo sau pur și simplu să te relaxezi? Sau amândouă? Oricare ar fi răspunsul, pe lângă seturile de grădină, următoarele tipuri de mobilier de grădină domină clasamentele de popularitate:

Sursa: Unsplash.com

Relaxați-vă în leagănul din grădină

Fiecare are nevoie de un moment pentru sine. Vă puteți răsfăța cu confortul dumneavoastră în leagănul din grădină. Relaxați-vă și bucurați-vă de vremea frumoasă însorită în leagăn. Din gama diversă de design și execuții, cu siguranță nu vei avea nicio problemă să alegi unul care să vină în întâmpinarea ideilor tale de relaxare ideală și să se potrivească în grădină. Leagănul de grădină este favoritul nu numai al copiilor mici, ci și al adulților se pot bucura de băutura lor preferată acolo și pot uita de toate grijile.

Umbrela de soare de grădină va avea grijă de umbră

Uneori este necesar să faceți o pauză de la soarele arzător și să vă refugiați în grădină de soarele strălucitor. Umbrela de soare este făcută pentru această sarcină. Este avantajos dacă are posibilitatea de a regla unghiul de înclinare și înălțimea după cum este necesar. Construcția solidă, care rezistă în mod fiabil vântului, precum și suprafața impermeabilă acoperită cu un filtru UV, sunt proprietăți căutate, datorită cărora umbrela de soare își va îndeplini perfect treaba.

Sursa: Unsplash.com

Sfatul nostru: umbrela de grădină elegantă cu suport poate fi găsită aici: https://www.lilly.ro/p/umbrela-mare-de-gradina-cu-suport#100181

Bancă romantică - un clasic absolut

Ai o grădină cu stânci drăguță sau seamănă mai degrabă cu patul de flori cultivat din catalog? Este plin de livezi frumoase sau măcar de câțiva copaci înfloriți? În acest caz, te înțelegem dacă vrei să stai din când în când pe bancă și să te bucuri de frumusețe. Banca a făcut parte din aproape fiecare grădină de ani de zile.

Șezlong

Puteți prinde bronz într-o vacanță exotică sau acasă, în grădină. Tot ce trebuie să faci este să aplici protecție solară, să pui ochelari de soare și să te întinzi pe un șezlong. Toți iubitorii de soare vor aprecia oportunitatea de a poziționa partea superioară și de a regla spătarul după cum ți se potrivește. Dacă scaunul tău de grădină nu are umbră, caută o umbrelă de soare. Confortul maxim este garantat!

Foișoare

Zilele în grădină sub foișor sunt pur și simplu magice. Nu vei fi surprins de averse de ploaie neașteptate și nici soarele puternic de amiază nu va fi o problemă. Dacă ai loc pentru un foişor în grădină, vei obţine nu doar un element foarte modern şi plăcut din punct de vedere estetic, ci şi un echipament foarte practic. Unele modele de foişor sunt dotate cu perdele sau copertine pe care le foloseşti în funcţie de vreme.

Fie că ai nevoie doar de reumplerea mobilierului de grădina sau ai nevoie de echipamente complete, credem că articolul nostru te-a ajutat să îţi faci o idee despre posibilităţile, avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de mobilier. Dacă doriți să cumpărați bine, încercați să acordați prioritate calității. Mobilierul ieftin nu trebuie să reziste mult și, în cele din urmă, vă va costa mai mult să îl înlocuiți decât dacă ați cumpăra imediat o opțiune dovedită.