Cei mai frumoși brazi de Crăciun - reali sau artificiali?

6 motive principale pentru care un brad artificial este o alegere mai bună decât unul real

Războaiele despre dacă este mai bine un brad de Crăciun real sau artificial au loc de ceva vreme, iar dacă vrem să rezolvăm această dilemă odată pentru totdeauna, trebuie să stabilim criteriile pe baza cărora vom lua decizii.

Cu siguranță am găsi mai multe dintre ele, ne-am concentrat pe cei mai importanți factori în opinia noastră:

Preț bun

Să începem imediat, cu o întrebare delicată, adică banii. Brazii artificiali de Crăciun sunt mai mult sau mai puțin o investiție unică, dar vă vor servi ani de zile. Vei plăti în jur de o sută de euro pentru un brad de Crăciun adevărat, dar după sărbători l-ai desfăcut pe al tău și pleci din casă. În zece ani de cumpărare regulată a unui pom de Crăciun adevărat, se va aduna frumos, poți cheltui cu ușurință 1.000 de euro. La un nivel de preț asemănător cu un brad adevărat, astăzi poți cumpăra și un brad artificial cu adevărat drăguț ca unul adevărat, așa că trebuie să investești o singură dată și vei economisi doar pentru anii rămași. De exemplu, pentru cadouri de Crăciun pentru familie și cei dragi. Brazii de Crăciun 3D de calitate arată foarte frumos și vor servi fiabil câteva decenii, ceea ce înseamnă că avem un câștigător clar din punct de vedere economic.

Latura estetică

Atunci când alegem orice copac, cu toții ne concentrăm și pe latura estetică, adică aspectul, regularitatea, simetria acestuia. Copacii adevărați sunt adesea mai rari și deformați în unele zone, așa că, dacă puteți tolera perfecțiunea în toate privințele, pomii artificiali de Crăciun, în special pomii de Crăciun 3D, vor satisface ochiul călugărului dumneavoastră. Crenguțele unui astfel de copac au un aspect tipic simetric și dens, pentru producerea lor se folosesc turnuri de cauciuc de crenguțe reale, dar le puteți modela și asimetric pentru a semăna cât mai realist cu copacii din pădure. Sunt și puternice, așa că nu se vor îndoi sub greutatea tuturor tipurilor de decorațiuni de Crăciun.

Dacă îţi place un strat de zăpadă pe crengi, poţi avea şi un brad în sufragerie acoperit în zăpadă parcă dintr-un basm, cu o strălucire strălucitoare ca zăpadă proaspăt căzută, dar şi un conifer împodobit cu conuri de pin, un brad frumos pe ciot sau dacă îţi place extravaganţă, poţi avea unul acasă chiar şi un brad alb sau chiar unul mov. Totul depinde de gustul tău.

sursă: unsplash.com

Aspectul practic al alegerii unui pom de Crăciun

Să recunoaștem, cei mai mulți dintre noi nu au timp să se gândească la faptul că un brad de Crăciun adevărat trebuie udat în mod regulat, trebuie să măture acele de pin căzute (mai ales dacă uitați să îl udați) și la modul în care trebuie să scăpăm de el după sărbători. Și am menționat reglarea bradului real astfel încât să stea bine în suport? Și un covor sau o podea spaţioasă?

Pomii de Crăciun artificiali vă scapă de aceste griji. Pur și simplu îl demontați și îl așezați unde aveți nevoie, îl decorați după bunul plac, îl decorezi după Crăciun, îl dai jos, îl învelești în ambalaje pentru a-l proteja de praf, îl pui deoparte în locul destinat și repeți întregul proces anul viitor. Nu trebuie să vă faceți griji dacă veți putea să vă dați jos decorațiunile de Crăciun până în momentul în care are loc colectarea pomilor de Crăciun vii de pe proprietatea dumneavoastră. Dacă vreți să vă ușurați viața și dacă caracterul practic este al doilea nume al dumneavoastră, alegerea este din nou clară.

Ușor de îngrijit și de lungă durată

Am subliniat deja acest lucru la punctul anterior, dar un brad de Crăciun adevărat are nevoie și de puțină îngrijire pentru a nu se ofili înainte ca Moș Crăciun să vă aducă cadourile. În plus, nu ar trebui să îl așezați într-o cameră cu prea multe curenți de aer sau în apropierea unei surse de căldură, pentru ca ramurile să nu se ofilească rapid. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că un brad de Crăciun viu proaspăt tăiat va fi frumos timp de aproximativ patru săptămâni, după care ramurile vor începe treptat să se ofilească, chiar dacă îl uzi bine. Așadar, dacă dintr-un motiv oarecare vreți să vă instalați bradul cu mai mult de o zi sau două înainte de Crăciun și să îl puneți jos mai târziu de Ziua Regilor, s-ar putea să fiți dezamăgit.

Din nou, un brad artificial are avantajul în această privință, vă economisește mult timp și vă face viața mai ușoară, pur și simplu nu trebuie să vă faceți griji în această privință. Nu trebuie să ai deloc grijă de el, astfel încât să arate la fel ca atunci când l-ai pus pe suport în prima zi. Își va păstra aspectul impecabil chiar dacă îl scoți din pivniță pentru al cincilea sezon la rând, așa că și acum balanța înclină spre varianta artificială.

Cum rămâne cu ecologia?

Există o dezbatere îndelungată cu privire la care copac este cea mai bună alegere dacă vrem să luăm în considerare impactul asupra planetei. Deși este adevărat că un brad de Crăciun real produce oxigen și "respiră" dioxid de carbon în timpul în care crește până la dimensiunea necesară într-o pepinieră forestieră, amprenta de carbon este creată în timpul transportului și după Crăciun, la fel ca în cazul pomilor de Crăciun artificiali.

British Carbon Trust calculează că amprenta de carbon medie a unui pom de Crăciun artificial este de aproximativ 40 kg de CO2. Un singur brad de Crăciun real are o amprentă de carbon de aproximativ 5 kg de CO2 dacă a fost cultivat la nivel local și utilizat ca și combustibil după sărbători. Cu toate acestea, dacă ajunge la un depozit de deșeuri, amprenta sa de carbon va fi de peste trei ori mai mare. Depinde întotdeauna de unde provine și ce se întâmplă cu el după Crăciun.

Așadar, dacă nu vă schimbați prea des bradul artificial de Crăciun, dar rămâneți cu el cel puțin 5 ani, nu trebuie să vă învinovățițiți deloc că sunteți un barbar ecologist căruia nu-i pasă de planetă. În aproximativ această perioadă, veți compensa amprenta de carbon a unui pom de Crăciun real și a unui pom de Crăciun artificial. În plus, mulți pomi din ziua de azi sunt făcuți din materiale reciclate, ceea ce reprezintă un alt avantaj. Dacă vă decideți să îl înlocuiți cu unul nou, luați întotdeauna în considerare mai întâi donarea vechiului brad artificial de Crăciun cuiva care îl va aprecia în continuare, eventual un spital, un azil de bătrâni etc.

Siguranță

Gospodăriile cu copii mici sau cu animale, în special câini mici și pisici, tind să se îngrijoreze de faptul că animalele lor de companie ar putea răsturna bradul de Crăciun în timpul sărbătorilor. La urma urmei, nu ai ochi peste tot și toate acele lumini și sclipici sunt o mare atracție pentru orice copil obraznic. Este o diferență dacă un copil sau un animal de companie scapă un brad de Crăciun ușor din plastic pe el însuși decât un brad natural, care cântărește mult mai mult și are chiar mai multe ace înțepătoare decât copia sa artificială.

sursă: pixabay.com

Pomi de Crăciun artificiali frumoși la prețuri foarte bune pot fi găsiți aici: https://www.lilly.ro/brad-de-craciun

Tipuri de pomi de Crăciun artificiali

În comparație cu trecutul, aspectul pomilor de Crăciun artificiali s-a îmbunătățit considerabil, iar astăzi, de multe ori, nici măcar nu-i poți deosebi la prima vedere de cei adevărați. În special cele de mai bună calitate au la bază molizi, brazi, pini sau alte conifere reale și concurează cu pomii vii în ceea ce privește măsurile, forma pomului, culoarea, densitatea, poziționarea și spațierea ramurilor, precum și forma, grosimea și lungimea acelor.

Ce conifere sunt modelele pentru pomii de Crăciun artificiali?

Cele mai populare tipuri de pomi de Crăciun sunt bradul, molidul și pinul. Liderul clar în rândul pomilor de Crăciun sunt brazii. Aceștia sunt frumos simetrici, eleganți, forma lor este regulată și au ace dense, iar ramurile par pufoase. Molidul impresionează prin coloritul său frumos și prin distribuția interesantă, inegală în mod natural, a ramurilor. Ramurile pinului sunt mai subțiri, iar acele sunt mai lungi, dar au un caracter specific și au un aspect masiv.

Puteți opta pentru un pom de Crăciun verde tradițional, pomi artificiali de Crăciun densi, în diferite nuanțe de verde, de la bradul caucazian verde strălucitor, bradul de Normandia verde oțel, până la molidul norvegian verde gheață, molidul californian verde închis și pinul de Himalaya verde luxuriant. Cu imitațiile artificiale, nu trebuie să țineți cont de caracteristicile pomilor, pur și simplu îl alegeți pe cel care vă place cel mai mult. Pe lângă brazii clasici, veți găsi și brazi acoperiți de zăpadă și culori neobișnuite.

Înălțimea, forma și materialul brazilor artificiali

Brazii au înălțimi diferite, de la 120 cm la 250 cm în mod standard, așa că asigurați-vă că vă potriviți alegerea în funcție de spațiul disponibil. În ceea ce privește forma, există pe piață brazi clasici cu o formă plină, precum și brazi mai înguști, care sunt mai subțiri și ocupă mai puțin spațiu. În plus, este posibil să întâlniți brazi pe care îi puteți sprijini de perete, dar le lipsește partea din spate, care este plată, astfel încât să ocupe mai puțin spațiu în cameră.

Materialul cel mai des folosit pentru fabricarea brazilor artificiali de Crăciun este PVC, polietilena sau o combinație a acestor materiale. Pomii din PVC sunt printre cei mai ieftini, sunt rezistenți și își păstrează culoarea timp de mulți ani fără probleme. Dezavantajul lor este aspectul ieftin, acele sunt fixate pe sârme, astfel încât pot arăta puțin ca niște perii. Pomii din PE, cunoscuți și sub denumirea de pomi de Crăciun 3D, se mândresc cu ace foarte realiste și cu un aspect mai natural, dar rezistența culorii lor tinde să fie mai slabă și se pot decolora în timp. Modul ideal este, prin urmare, o combinație de materiale: PE pentru crenguțe și PVC pentru restul bradului, etc.

Sfaturi pentru decorarea pomilor de Crăciun

Un brad de Crăciun frumos împodobit este o plăcere să-l privești. Fiecare are gusturi diferite și ideea despre cum ar trebui să arate un brad este diferită în fiecare familie. Unii se țin de ultimele tendințe și recomandări de culori, alții nu doresc aspectul retro al unui brad de Crăciun pe care și-l amintesc din copilărie. Cum arată al tău depinde de tine. Totul este să vă ajute să creați o atmosferă de sărbătoare confortabilă.

Scoateți decorațiunile de Crăciun, puneți niște colinde și faceți din decorare o frumoasă tradiție de familie de care vă veți aminti cu drag și peste ani. Dacă nu ești foarte orientat spre estetică, poți încerca un model de brad artificial de Crăciun parțial sau complet decorat. De cele mai multe ori, bradul este oferit echipat cu luminițe cu leduri, zăpadă artificială, perișoare sau conuri de pin, clopoței și alte elemente decorative. Acolo, într-adevăr, nu aveți nevoie decât de un minim de efort pentru ca rezultatul să vă taie răsuflarea.

Care este hit-ul actual și ce preferi să lași în dulap?

Vorbim în continuare despre bradul de Crăciun, nu vă faceți griji. La fel ca în materie de vestimentație, vedem tendințe cu brazi care sunt extrem de populare în acest sezon. Anul acesta, trandafirii de Crăciun, fundițele mari și luxoase, penele de pasăre vor face furori. La coada popularității în acest moment se află lanțurile colorate și strălucitoare, lamelele, luminile de salon și prea multe combinații de culori împreună.

sursă: unsplash.com

Combinațiile de culori dovedite sunt roșu, verde și auriu, albul combinat cu oricare dintre culorile pastelate, sau un brad cu aspect rustic, decorat cu panglici de iută, fructe uscate și conuri de pin.

Câteva sfaturi practice pentru decorarea bradului

Dacă vă place să fiți în pas cu vremurile și sunteți interesați de decorațiunile moderne de Crăciun, puteți găsi pe internet, de exemplu, sfaturi despre cum să decorați un brad. Pinterest sau Instagram sunt pline de idei inspirate care pot ghida chiar și persoanele al căror simț estetic nu este tocmai punctul lor forte. Dar cum să te apuci să faci o decorare cât mai eficientă? Experții sfătuiesc să faceți următoarele:

  • Înainte de a te apuca de montat bradul, găsește-i locul perfect, unde să nu miroasă și să nu stea în curenți de aer, aproape de un calorifer, șemineu sau altă sursă de căldură. De asemenea, este important ca locația să fie aproape de o priză electrică pentru lumini.
  • Așezați suportul pentru pomul de Crăciun în locul ales. În cazul în care suportul nu este foarte plăcut din punct de vedere estetic și ar strica impresia, este recomandabil să îl mascați inteligent. Îl puteți înveli cu iută sau îl puteți decora în alte moduri.
  • Odată ce bradul este în suport, este timpul pentru lumini. Înainte de a le înfășura în jurul bradului, asigurați-vă că toate sunt aprinse și că nu va fi nevoie să înlocuiți niciuna.
  • Puteți înfășura șirul de lumini cât mai uniform posibil în jurul întregului brad, începând din vârf și coborând. Pentru ca efectul produs de lumini să fie cât mai impresionant și pentru a adăuga profunzime bradului, așezați luminile de-a lungul ramurilor cât mai mult spre interior. O altă opțiune pentru plasarea unui șir de lumini pe brad este să le atârnați din față în zigzag. Acest lucru este eficient dacă ați plasat bradul într-un colț al camerei, nu trebuie să acordați atât de multă atenție părții din spate, care va fi ascunsă, iar decorarea va decurge, de asemenea, mai ușor.
  • Gândește-te la ce culori vrei să asortezi decorațiunile. Alegeți decorațiunile pentru bradul de Crăciun în consecință. Începeți cu globuri mari și atârnați-le mai aproape de trunchiul bradului, în formă de Z. Așezați globurile mai mici în mod egal la marginea ramurilor, jucându-vă cu mărimile și formele. Agățați mai întâi piesele de culoare solidă, apoi rafinați aspectul cu ornamente mai decorative și mai colorate.
  • După globuri, adăugați în voie conuri de brad, panglici, flori, ghirlande și alte decorațiuni. Din nou, încercați să atârnați ornamente mai mari în centru, iar cele mai mici pe margini, pentru a crea profunzime.
  • Dacă încă îți lipsește ceva din brad, îl poți decora cu lumini de salon. În cele din urmă, nu uitați să puneți un ac, cel mai adesea o stea, un fulg de zăpadă sau o fundă interesantă, pe bradul de Crăciun pentru a se armoniza cu restul ornamentelor

sursă: unsplash.com

Sfatul nostru : Vă lipsește mirosul tipic al celui viu atunci când montați un brad de Crăciun artificial? Avem o soluție și pentru asta. Puteți aduce acasă o crenguță de ace de pin ca decorațiune sau puteți crea o atmosferă parfumată cu o lampă de aromaterapie și un ulei esențial cu mirosul coniferului preferat, un amestec de parfumuri de Crăciun sau o lumânare parfumată.