Cum să ridici rapid și ușor nivelul confortului in dormitor? Încearcă o cuvertură de pat

Ne petrecem aproximativ o treime din viață în dormitor. A-l adapta astfel încât să ne simțim confortabil în el nu este, prin urmare, doar un capriciu inutil, ci o necesitate. La urma urmei, toată lumea își dorește să se relaxeze și să prindă forță pentru o nouă zi într-un mediu în care se poate relaxa complet, se odihnește pe deplin și își poate regenera corpul în timpul somnului.

În acest articol, veți afla ce importanță au cuverturile de pat, ce motive și culori sunt cele mai populare, cum să aranjați corect cuvertura pentru a obține aspectul unui hotel și ce îngrijire necesită cuverturile de pat.

De ce ar trebui să folosim o cuvertură de pat

O cuvertură de pat este o parte importantă a oricărui dormitor. Are o funcție decorativă, poți alege adesea dintr-o varietate de materiale, modele, culori și imprimeuri pentru a face designul să se potrivească perfect cu stilul tău și să îmbunătățească impresia de ansamblu a camerei, ceea ce o va face să pară ordonată și interiorul va atinge un nivel mult mai înalt de confort.

Cu toate acestea, cuverturile de pat nu sunt folosite doar pentru estetică. În zilele mai reci, oamenii păstrează adesea cuverturile ca un strat suplimentar pentru izolare sau, dimpotrivă, în zilele mai calde, folosesc o cuvertură mai subțire în loc de pilote.

Cu toate acestea, cea mai importantă este funcția de protecție. Puteți folosi patul și în timpul zilei - citiți o carte sau urmăriți serialul preferat, în timp ce lenjeria de pat va fi protejată de murdărie sau umezire dacă vărsați ceai sau cafea, de exemplu. Praful care există constant în zonă nu se va așeza direct pe perne și pilote, ci va ajunge pe cuvertura de pat. Acest lucru vă va face somnul mai sănătos deoarece vă veți întinde în cearceafuri curate. Mai ales în apartamentele și garsonierele mici, unde patul are adesea o altă funcție decât locul de dormit, acesta este un punct cu adevărat important.

Cele mai populare cuverturi de pat

De departe, cele mai preferate culori pentru cuverturi de pat sunt cele neutre. Acestea se vor potrivi cu ușurință în orice interior și nu se vor afla in conflict cu motivele de pe perne și pături sau plăpumi. În plus, culorile pământii oferă dormitorului tău o notă de legătură cu natura, care arată foarte confortabil. Cuvertura de pat maro se potrivește perfect în interioarele cu acorduri clasice. Iubitorii de design interior scandinav și minimalist vor aprecia în special cuvertura de pat bej sau gri, sau cuvertura cu modele geometrice sau imprimeu fin cu motive naturale.

Modele și culori clasice

Cauți o cuvertură de pat cu culori aprinse sau una care să fie decorată cu ornamente interesante, care să dea încăperii caracterul potrivit? O astfel de cuvertură garantează că nu va fi trecută cu vederea de oaspeți și va completa aspectul camerei conform ideilor tale. Motivele orientale, modelele florale delicate, dar și culorile pastelate sunt populare în acest moment. Alegerea este adesea influențată și de sezon – vara avem tendința de a opta pentru culori mai deschise, în timp ce iarna ajungem la culori bogate și nuanțe mai închise ale spectrului de culori.

Sfatul nostru: Cuvertură de lux pe un pat vișiniu

Cuverturi de pat in stil provensal

Vrei să iei o bucată de Provence însorită în dormitorul tău? Nu doar mobilierul și alegerea culorilor pentru cameră, ci și accesoriile, decorațiunile și detaliile aparent nesemnificative pot face minuni. Cuvertura de pat în stil provensal devine imediat caracteristica dominantă a camerei. Stilul provensal este o tendință fierbinte în acest moment, așa că dacă te-ai îndrăgostit de el, uneori foarte puțin este suficient - chiar și o cuvertură de pat completează camera după cum ai nevoie.

Cuverturi de pat din catifea

Catifeaua este un material care atrage imediat privirea si este foarte plăcut la atingere. Cusăturile elegante pot lua mai multe forme, în funcție de gustul dvs., dacă preferați pătrate clasice, cusături ornamentale, un model modern în forma de os de pește sau alte cusături. În orice caz, cuvertura de catifea va oferi o imagine atemporala, elegantă a încăperii într-un spirit clasic sau chiar minimalist.

Sfatul nostru: Cuvertură de pat din catifea bej cu cusături fine

Cuvertură de pat de lux

Daca îți doresti ceva in plus în dormitorul tau, materialele strălucitoare, ornamentele si elementele decorative se vor ocupa de tot ce ai nevoie. De asemenea, poți prefera materiale mai exclusiviste, care în sine garantează un aspect premium.

Sfatul nostru: Cuvertură de pat bej de lux cu model caramel

Sfaturi despre cum să folosiți o cuvertură de pat

Dacă iți este teamă ca nu vei avea timp in fiecare dimineață să aranjezi o mulțime de perne decorative pentru ca patul sa arate perfect, avem vești bune pentru tine. Chiar și cei mai leneși sau grăbiți dintre noi pot avea un dormitor ca într-un catalog, deși nu petrec jumătate de zi aranjându-l. Poți aranja un pat pe care nu ai reușit să-l faci dimineața în grabă, aruncând peste el o cuvertură de pat și camera arată imediat ordonat. Îți va lua un minut, iar dacă se întâmplă să fii surprins de o vizită neașteptată, nu va trebui să iți fie rușine din cauza dezordinii.

Dacă vrei să te joci cu aranjarea patului, ai mai multe variante de a fi creativ. O cuvertură mare de pat împăturită la trei sferturi din lungime acoperă cu ușurință pilote imperfect împăturite, așa că ești gata foarte repede. Dacă cuvertura de pat nu acoperă complet pilotele, atunci este necesar să va jucați puțin cu împăturitul pentru ca rezultatul să fie satisfăcător.

O altă modalitate de a obține un efect decorativ si ordonat este să folosești o jumătate de cuvertură de pat cu dimensiunile de 130x240 cm. Sau o cuvertură mare pliată în jumătate vă va ajuta să asigurați același efect. Așezați cuvertura de pat pe plapumă si va acoperi jumatatea de jos a patului. Completează look-ul perfect cu o pereche de perne mari, pe care așezi două mai mici. Și voila, simplu dar foarte eficient, aranjarea patului este gata. De asemenea, este recomandabil să folositi o cuvertură de pat cu motiv decorativ jucăuș în camera copiilor dvs.

Cuverturi duble - cum să alegi dimensiunea potrivită ?

Dimensiunile ideale pe care ar trebui să le aibă o cuvertură de pat, depind de mărimea și tipul de pat, dar trebuie să luați în considerare și cât de mult doriți să acoperiți cu cuvertura - dacă aceasta ar trebui să ajungă aproape până la podea sau doriți o cuvertură mai scurtă. Amintiți-vă că, dacă aveți un cadru de pat mai mare, veți folosi mai multă țesătură.

Cuvertura de pat 220x240 cm este clasică și va fi suficientă pentru un pat dublu cu o lățime de 180 cm. Daca patul este mai lat, ar trebui sa cauți o dimensiune mai mare, altfel, vei risca ca acesta sa nu acopere suficient laturile patului și să nu-și îndeplinească funcția suta la suta. Cuvertura pentru pat 160x200 cm, care ar acoperi doar parțial patul, poate fi folosită și pentru o canapea sau un pat de o persoană.

În magazinul nostru vei gasi cuverturi de pat duble ieftine care vor satisface nevoile tale, precum si piese de design sofisticate si de calitate la care sa te uiți cu plăcere.

Cum să ai grijă de o cuvertură de pat ?

În primul rând îngrijirea cuverturii trebuie adaptată materialului din care este confecționată. Instrucțiunile de pe etichetă vă vor spune cum să o curățați, spălați, călcați sau să nu o călcați pentru a-și menține proprietățile și aspectul cât mai mult timp posibil. În orice caz, ar trebui să aerisești cuvertura de pat, pernele și pilotele în mod regulat pentru a avea un mediu curat și proaspăt în dormitor în care te poți relaxa.

Cuverturile de pat din bumbac sunt unele dintre cele mai ușor de întreținut. Nu necesită îngrijire specială, le puteți spăla fără probleme și nici măcar uscarea nu este dificilă. Nici cu cuverturile de pat din poliester nu trebuie să vă faceți griji, ele se pot lăuda adesea cu o durabilitate mare, nu intra la apă și, de asemenea, sunt foarte plăcute la atingere.

Cuvertura de pat este un obiect casnic cu adevărat util. La sfârșit, trebuie să evidențiem un alt avantaj important: dacă simți nevoia de a schimba ceva, nu trebuie să cumperi mobilier nou sau să zugrăvești camera. Uneori si un lucru mic este suficient - poți schimba cuvertura cu una care are alta culoare sau model diferit. Această soluție este mult mai puțin costisitoare, dar rezultatul pe care îl obțineți vă va uimi. Ai ales deja o cuvertura de pat din magazinul nostru?