De ce ar trebui să ai perdele acasă ?

De mulți ani, draperiile au fost una dintre cele mai comune și utilizate pe scară largă modalități de acoperire a ferestrelor din încăperi. Sunt produse într-o varietate de culori, țesături, modele și texturi pentru a satisface cerințele estetice ale iubitorilor de orice stil. Au loc în casele noastre, dar și în birourile noastre, iar rolul lor este mult mai important decât doar înfrumusețarea caselor noastre.

În acest articol ne-am concentrat pe argumentele care confirmă clar că draperiile sunt încă relevante, au loc în fiecare gospodărie și, de asemenea, te vom ajuta să alegi cel mai potrivit model pentru tine.

Motive pentru care ar trebui să ai perdele acasă

Nu este întotdeauna vorba doar de estetică, perdelele îndeplinesc și o serie de funcții practice, datorită cărora sunt un real beneficiu pentru casa ta. Am rezumat cele mai importante pentru tine:

1. Perdelele asigură o intimitate perfectă

Dacă nu ești singur, este foarte probabil să ai vecini. Cu siguranță vei fi de acord cu noi că unii oameni obișnuiesc să fie curioși, din când în când vederea lor rătăcește și pe ferestrele tale. Cu toate acestea, nimeni nu trebuie să vă deranjeze intimitatea și securitatea, datorită draperiilor vă puteți bucura din plin de spațiul dvs. fără să aveți spectatori sau să atrageți hoții, mai ales dacă locuiți la parter. Poți controla bariera dintre casa ta și exterior cu grosimea materialului: culorile mai închise și țesăturile mai groase sunt perfecte ca perdele pentru dormitor. Dimpotrivă, în camerele în care nu ai nevoie de atâta intimitate, dar uneori este util să te poți trage în fața lumii, folosește perdele decorative mai subțiri, mai transparente și mai luminoase.

2. Vrei să dormi mai bine ? Întunecă-ți ferestrele !

Gospodăriile cu bebeluși, dar și toți cei care au probleme cu somnul, vor aprecia oportunitatea de a întuneca dormitorul cu perdele și de a crea condiții ideale, netulburate de somn. Perdelele pentru dormitor, precum și perdelele pentru camera copiilor vă vor ajuta să reglați cantitatea de lumină și să o mențineți la minimum. Acest lucru va sprijini un somn mai bun pentru întreaga familie și va crea un mediu liniștit și confortabil în care vă veți simți confortabil și vă veți bucura să vă relaxați și să vă reîncărcați bateriile până a doua zi. Pur și simplu creezi o atmosferă intimă cu draperiile, trebuie doar să alegi culorile potrivite.

3. Nu lăsați praful să intre în cameră

O altă caracteristică utilă pe care draperiile ți-o vor oferi este că nu lasă praf să pătrundă din exterior în încăperi atunci când aerisești sau ai ferestrele deschise. Cu toate acestea, este important să aspirați perdelele și draperiile în mod regulat, să le curățați și să scăpați de particulele de praf și murdăria acumulate, mai ales dacă aveți persoane alergice acasă.

4. Ei au grijă de economiile de energie

Probabil că ați auzit ceva despre scurgerile de căldură prin geamuri. Perdelele lungi vă vor ajuta să reduceți semnificativ aceste pierderi inutile de căldură, deoarece pot menține încăperea caldă în zilele reci și uscate și veți economisi la încălzire. Vara, când te deranjează din nou căldura şi aerul condiţionat funcţionează la viteză maximă, sunt din nou utile pentru că împiedica aerul rece să iasă prin geam. În plus, lumina directă a soarelui care intră prin ferestre vara poate încălzi cu adevărat încăperile, astfel că draperiile trase din dormitor pot reduce facturile la electricitate, deoarece aerul condiționat nu va trebui să se răcească și să consume mai puțină energie. Portofelul tău îți va mulțumi.

5. O soluție la îndemână pentru împărțirea unei camere

Avem un sfat practic pentru tine: poți folosi și perdelele pentru a împărți încăperile fără a fi nevoie să restrângi spațiul sau să faci modificările necesare în clădire. În plus, îți oferă posibilitatea de a personaliza trăgând după cum este necesar, așa că ori de câte ori vei simți nevoia de a crea o barieră în cameră, tot ce trebuie să faci este să tragi perdeaua și dacă îți convine să ai tot spațiul nedivizat. , doar trage cortina.

6. Perdelele asigură atmosfera dorită

Exact, trebuie să i se acorde atenția funcției estetice, pentru că cine nu și-ar dori să trăiască într-un mediu confortabil. Puteți folosi perdele și draperii pentru a face fiecare cameră de nerecunoscut, nici nu trebuie să cumpărați mobilier nou dacă doriți să îi schimbați caracterul. Perdelele luxoase din materiale premium radiază de eleganță, arată festiv, sunt un element distinctiv al designului interior și cu siguranță vă vor impresiona oaspeții. Perdelele galbene finisate luminează camera și oferă o dispoziție plăcută, optimistă. Datorită draperiilor, puteți să fermeca și adapta încăperea în funcție de sezon, ocazie sau dispoziție. Depinde de tine!

Cum să alegi perdelele perfecte pentru ferestre ?

Acum că știi că ai nevoie de perdele pentru ferestre de uz casnic gata făcute fără dezbateri, te vom sfătui cum să le alegi pe cele potrivite pentru a te putea bucura de ele.

Materialul are o mare influență asupra impresiei finale

Alege materialul perdelei in functie de efectul dorit. Perdelele de catifea, tipice pentru structura și luciul caracteristic, oferă o notă de eleganță și stil clasic. Nu numai tipul, ci și grosimea materialului este esențială. Materialul grosier, cum ar fi lâna sau catifeaua menționată mai sus, va lăsa mai puțină lumină în fund. Țesătura de in are o structură naturală foarte frumoasă, care conferă încăperii un caracter natural.

Joacă-te cu culorile și detaliile decorative

Alegerea culorilor pentru o cameră este uneori o știință. Nu vei greși niciodată cu culorile neutre, pentru că pur și simplu se combină și fac o impresie plăcută. Nu trebuie să vă faceți griji că sunteți plictisitor deloc. De exemplu, o perdea bej decorată cu fir argintiu arată elegantă. Dacă scopul tău este să atragi atenția asupra draperiilor, alege nuanțe vibrante. Perdelele monocrome sunt un pariu sigur dacă nu îndrăznești să combini modele și imprimare. Sunt o alegere cu adevărat atemporală pe care nu vei greși sub nicio circumstanță. Culorile mai închise tind să micșoreze camera, dând o impresie mai festivă. Perdelele din în luminoase, uşoare, în nuanţe mai moi sau pastelate, măresc optic spaţiile şi creează iluzia de aerisire şi spaţialitate.

Lungimea potrivită a draperiilor

Înainte de a vă decide să cumpărați orice perdele, asigurați-vă că măsurați cu atenție ferestrele și decideți lungimea care vi se potrivește cel mai bine. Perdelele până la podea arată cu adevărat elegant și boeme, dar această lungime nu este foarte practică în gospodăriile cu copii mici și animale, sau în încăperile aglomerate, unde te deplasezi adesea pe la ferestre și există riscul să dai peste fire de țesătură pe podea.

Ce metoda de prindere preferi ?

Perdelele finisate cu inele care sunt atașate de țesătură pot fi trecute cu ușurință printr-o tijă de metal sau lemn. Este una dintre cele mai comune opțiuni, precum perdele prinse cu cârlige de șine sau prindere cu clește. Prinderea draperiilor afectează cât de ușor sunt rulate, așa că acolo unde există prezumția că veți manipula mai des draperiile, merită să alegeți o metodă care să meargă fără probleme.

Scopul perdelelor

Vei alege diferite perdele de bucătărie gata făcute, care cu siguranță ar trebui să lase mai multă lumină în cameră decât în dormitor, unde este de dorit reglarea luminii și vei dori diferite perdele pentru sufragerie. O perdea monocoloră în culori neutre nu va atrage la fel de multă atenție ca una izbitoare, cu model. De aceea este bine să te gândești unde plănuiești să așezi draperiile înainte de a cumpăra.

Asortează draperiile cu stil

Perdelele monocrome vă ajută să personalizați cu ușurință aspectul ferestrelor la stilul dvs. preferat. Aveți un interior decorat în stil modern, scandinav? Perdelele în nuanțe naturale se potrivesc perfect în el! Preferi un stil clasic? De asemenea, vei primi valoarea banilor tăi cu noi. Aruncă o privire la oferta noastră de perdele gata făcute într-o singură culoare. Chiar și interioarele cu aspect plictisitor pot îmbogăți draperiile atent selectate, deoarece vor ajuta la evidențierea spațiului sau îi vor conferi o notă interesantă.