Găsește timp pentru ritualuri de frumusețe! Mesele de toaletă sunt perfecte pentru acestea

Din istoria meselor de toaletă

Egiptenii știau deja că a avea grijă de ei înșiși este important. Prin urmare, în mormintele lor, printre alte echipamente, se găseau adesea diverse cutii din lemn, metal, ceramică sau oase, care erau folosite pentru a păstra parfumuri, unguente, uleiuri, oglinzi sau farduri. De asemenea, nu au rămas în urmă în Grecia antică și Roma, ba chiar obișnuiau să decoreze cutiile cu motive mitologice. În secolul al XII-lea au apărut şi în Europa dulapuri mici cu oglindă, unele în varianta portabilă. Au fost folosite pentru a depozita produse cosmetice şi bijuterii şi le putem considera că pe un fel de predecesori ai mesei de toaletă. Cu toate acestea, nu a apărut până la sfârșitul secolului al XVII-lea în Franța. Avea un blat pliabil, așa-numitul poudrouse și făcea parte din gospodăriile societății superioare.

Pentru faima sa, Madame de Pompadour a fost probabil responsabilă. Ea a petrecut ore întregi înfrumusețându-se la masa de toaletă. Întrucât primea vizitatori la masa ei de toaletă în timpul tratamentelor de înfrumusețare, a devenit un loc pentru dezbateri și întâlniri cu prietenii. Mária Antoinette și Maria Theresa au iubit și ele mesele de toaletă. Fiecare doamnă influentă dorea să o aibă.

De-a lungul timpului, mesele de toaletă au pătruns în gospodăriile și clasa de mijloc, iar opțiunile de design s-au extins. Designul meselor a fost inspirat din stilul gotic, dar și din Renaștere, Imperiu, Rococo și alte direcții, inovații au intervenit și în utilizarea diferitelor materiale din diverse metale prin sticlă, marmură și altele. Mesele de toaletă mai vechi au fost și ele echipate cu o chiuvetă, aspectul lor s-a schimbat treptat, iar unele modele au devenit literalmente iconice. Chiar și astăzi, poți comanda replici inspirate din istorie. Cu siguranță nu este nevoie să introduceți pe nimeni tabelul tipic de frumusețe de la Hollywood, care a apărut adesea în filme și este asociat cu nume precum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn.

Sursa: unsplash

Beneficiile meselor de toaletă - de ce să vă gândiți deloc la ele?

Ce este atât de special la mesele de toaletă încât își găsesc și astăzi locul în multe gospodării? Pe lângă faptul că mesele de toaletă moderne sunt un plus interesant pentru interior, acestea oferă mult mai mult. Funcția lor cea mai importantă este organizarea perfectă a produselor cosmetice, a machiajului și a bijuteriilor, care nu trebuie să vă copleșească spațiul modest din baie.

Mesele de toaletă cu oglinda sunt un loc ideal pentru a machia, ajusta aspectul său aplica măşti, creme, seruri şi alte produse cosmetice. Personalizează-l astfel încât să creezi o oază plăcută de liniște, doar regatul tău personal, în care să te poți relaxa și să te răsfeți cu un moment binemeritat - îngrijirea pielii și psihoigiena, de exemplu, după o zi grea de muncă.

Cum să alegi masa de toaletă perfectă

În prezent, puteţi alege dintr-o gamă variată de măsuţe de toaletă, iar pe piaţa exista chiar şi o măsuţă de toaleta pentru duşuri mici. Este deosebit de important să decideți asupra dimensiunilor potrivite în funcție de încăperea în care va sta masa, dar și de ce doriți să depozitați în ea, așa că trecem lin la nevoia de spațiu de depozitare suficient.

Sursa: unsplash

Este practic dacă masă are sertare sau dulapuri pentru toate accesoriile, pentru multe femei o oglindă cu iluminare este o necesitate absolută. În ceea ce priveşte aspectul, depinde de tine dacă preferi o masă de toaletă Hollywood în stilul vedetelor de cinema, sau preferi o piesă vintage interesantă sau un model minimalist. Veți avea nevoie și de un scaun confortabil, taburet sau fotoliu pentru masă. De asemenea, este important ca acesta să fie realizat din material de înaltă calitate și durabil, astfel încât să vă poată servi mult timp și în mod fiabil.

Vezi oferta la https://www.lilly.ro/mese-de-toaleta și alege-o pe a ta.