Leagănele de grădină creează o atmosferă magică și relaxantă

Cum îți imaginezi o relaxare perfectă în grădină? Pentru mulți dintre noi, este relaxare în intimitate în compania familiei și prietenilor sau, de exemplu, a citi o carte bună într-un mediu plăcut. Desigur, în aceste idei nu poate lipsi un leagăn confortabil de grădină, pentru că ce este mai bun decât să te poți întinde la aer curat și să te bucuri de mișcarea blândă de balansare? În acest articol, vă vom sfătui cum să găsiți leagănul ideal care corespunde cel mai bine cerințelor dumneavoastră.

Cum să alegi un leagăn de grădină în care să te bucuri de relaxare perfectă?

Alegerea unui leagăn de grădină ar trebui să se bazeze pe mai mulți factori. Mulți dintre noi decidem în principal latura estetică, astfel încât leagănul de grădină să creeze un tot armonios cu alte mobilier de grădină sau echipamente de terasă. Nu avem nicio îndoială că designul este foarte important, dar și alți parametri foarte importanți afectează decizia, mai ales câți oameni se vor balansa pe leagăn, ce material va satisface cel mai bine cerințele dvs., unde veți plasa leagănul și problema. de siguranță intră și în joc, mai ales dacă aveți copii mici.

Desigur, este posibil să combinați, de exemplu, un balansoar suspendat și un leagăn de grădină de familie, totul depinde de bugetul dvs., de idei despre relaxare netulburată și de cerințele individuale. Soluția, care combină mai multe opțiuni, este deosebit de populară în rândul familiilor mai mari atunci când mai multe persoane doresc să se bucure de efectele benefice ale balansării în același timp.

Pe al tău îl poți alege aici: https://www.lilly.ro/mobilier-de-gradina

Tipuri de leagăne de grădină

Un leagăn de grădină poate îmbrăca mai multe forme, motiv pentru care există mai multe tipuri de leagăn, iar pentru a analiza mai detaliat împărțirea leagănelor, trebuie să stabilim criteriile de bază pe baza cărora clasificam leagănele în categoria corespunzătoare. Cel mai adesea, ne uităm la leagănele de grădină în funcție de dimensiunea lor, materialul din care sunt fabricate, tipul de construcție și capacitatea de încărcare și adesea acești parametri se îmbină.

Se balansează în funcție de dimensiune și capacitatea de încărcare

Poti alege dintre leaganele destinate unei singure persoane, dar si modele in care doua sau mai multe persoane se pot balansa confortabil. Leagănele de grădină pentru copii sunt adaptate la greutăți mai mici, iar cele pentru cei mai mici ar trebui să fie echipate și cu centură de siguranță pentru a nu exista riscul unei căderi sau al unei răni urâte.

Leagănele de grădină destinate mai multor persoane trebuie să aibă o capacitate de încărcare de cel puțin 250 kg, iar scaunul trebuie să aibă o suprafață de cel puțin 150 până la 170 cm pentru ca toată lumea să se poată așeza confortabil. Capacitatea de transport a leaganului este un parametru important din punct de vedere al sigurantei, pe care nu recomandam depasirea pentru a evita riscul de accidentare.

Leagăne în funcție de material

Cele mai comune optiuni la achizitionarea leaganelor de gradina sunt leaganele de gradina din metal, lemn sau ratan, insa unele modele sunt tot din material textil sau combina mai multe materiale. Prima alegere pentru exterior ar trebui să fie un model care va putea rezista cu curaj influenței condițiilor meteorologice, la urma urmei, plasarea leagănului într-o zonă neacoperită din grădină impune cerințe mai mari pentru leagăn decât în cazul plasării leagănului în interior, într-o seră acoperită și în zone similare unde nu există riscul de ploaie sau expunere pe termen lung la lumina puternică a soarelui.

Sursa: Unsplash.com

Fiecare material are argumentele sale pro și contra, iar mobilierul pe care îl ai deja în grădină ar trebui să-ți ușureze decizia, astfel încât leagănul să se potrivească cu el, sau să creeze un contrast interesant. Alege un model care te va face fericit cativa ani.

Leagănele metalice de grădină sunt printre cele mai vândute modele. Ele sunt, de asemenea, populare datorită accesibilității lor, construcției solide, întreținerii ușoare și opțiunilor de design variate.

Leagănele de grădină din ratan nu numai că au un design interesant, dar sunt și relativ ușor de întreținut, în p​l​a​t​e​a special cele din ratan artificial. Aspectul lor natural, dar elegant și modern, și faptul că nu trebuie să le ascunzi pe timp de ploaie, sunt o garanție a popularității în creștere.

Leaganele de grădină din lemn sunt alegerea numarul unu pentru toti iubitorii de materiale naturale deoarece din punct de vedere estetic se încadrează perfect în grădină şi pot crea o atmosferă idilică. O structură din lemn trebuie tratată cu un strat adecvat pentru a rezista la ploaie, la lumina soarelui și pentru a rezista la toate fluctuațiile meteorologice, așa că necesită reînnoirea stratului de acoperire. Leagănele din lemn sunt mai scumpe în comparație cu leagănele din alte materiale, dar acest dezavantaj este echilibrat de un aspect plăcut, capacitate de încărcare mai mare și design.

Sursa: Unsplash.com

Leagănele de grădină din material textil sunt cel mai adesea destinate unei singure persoane, au o structură suspendată și o sfoară foarte eficientă. Nu necesită mult spațiu, iar prețul foarte rezonabil le face o opțiune cu adevărat accesibilă pentru toată lumea.

Leagăne după tipul de construcție

Puteți amplasa un leagăn în grădină, cel mai adesea cu structură solidă din metal sau lemn, care poate deservi mai multe persoane în același timp, sau puteți căuta o structură suspendată și agățați leagănul pe o creangă solidă, o grindă pe terasă , etc. Sunt populare și balansoarele în formă de ou cu o structură pe care o poți transporta cu ușurință acolo unde ai nevoie.

Pentru a vă bucura de momente de liniște în aer curat, structura trebuie să fie suficient de stabilă, să aibă un cadru durabil conceput astfel încât picioarele structurii să fie suficient de groase și la o distanță adecvată și, de asemenea, ca scaunul să poată rezista la sarcina specificată.

Nu doar tipul de construcție, ci și scaunul este foarte important în ceea ce privește confortul. În funcţie de material, şezutul poate fi din lemn sau, de exemplu, ranforsat cu material textil, însă pentru a te bucura de cel mai bun confort este recomandat să cauţi perne moi care să ridice nivelul de confort. Când cumpărați, asigurați-vă întotdeauna ce este inclus în pachet.

Un leagăn de grădină reglabil îți va oferi un nivel mai ridicat de confort decât modelele care nu pot fi reglate după cum este necesar, dar nici nu este nevoie să le condamni. Este important să stai confortabil nu doar pentru o perioadă, dar să nu te preseze nimic chiar și după o perioadă mai lungă de timp.

Unde să plasați leagănul de grădină

Un leagăn de grădina îţi poate înfrumuseţa nu doar gradina ci şi un balcon, terasă, unele modele suspendate, chiar şi un living sau camera copiilor, sau alte spaţii interioare. Totul depinde nu numai de dimensiunile leagănului în sine, ci și de preferințele dumneavoastră. O grădină mare deschide o gamă largă de opțiuni pentru unde să plasați leagănul. Trebuie să ţii mereu cont de ceea ce va fi în jurul lui pentru a nu îţi stă în cale şi leagănul să nu te împiedice să foloseşti alte mobilier de grădină, dar trebuie să fii atent şi dacă este bine ferit de vânturile puternice care ar putea să-l răstoarne.

Sursa: Pixabay.com

Grădina exterioară se leagănă pe pământ

Leagănele mari de grădină de familie destinate utilizării în aer liber, pe care se pot așeza mai multe persoane, se caracterizează prin dimensiunile mai mari și greutatea mai mare, așa că asigură-te că baza în care le așezi este suficient de puternică. Cu siguranță nu vei face o greșeală dacă așezi leagănul pe o suprafață stabilă, fie că este vorba de beton, pavaj interconectat sau o bază armată cu pietriș. Cu leagăne mai mici și mai ușoare, nu trebuie să te confrunți cu asta, nu au nicio problemă să stea pe o suprafață plană a gazonului, iar modelele suspendate pot fi fixate și pe o creangă de copac suficient de puternică, structură de terasă etc.

Leagăn pe terasă sau pe balcon

Un leagăn de grădină confortabil poate fi, de asemenea, parte a scaunelor de grădină de pe terasă sau poate decora un colț retras care rămâne nefolosit și astfel îl puteți reînvia cu pricepere și îi puteți găsi o nouă utilizare. Dacă te gândești la un leagăn pentru balcon, măsoară cu atenție spațiul în care vrei să-l așezi și nu uita să adaugi câțiva centimetri în plus pentru a te putea legăna pe el fără să te lovești de perete sau de alt mobilier.

Leagăne de interior

Un leagăn de grădină pentru copii este o sursă de distracție fără sfârșit, așa că dacă doriți ca ei să se bucure de el chiar și în camera copiilor, mai ales atunci când vremea nu le permite să fie în grădină, leagănul suspendat în stil macrame va fi un element de design grozav, care va reîmprospăta orice interior și va deveni cu siguranță locul lor preferat.