Scaune de gaming – este suficient un scaun de birou sau merită să investești mai mult?

Jocurile pe calculator sunt un fenomen, iar fiecare jucător pasionat are grijă de echipamentul său. Scaunul este un aspect important al jocurilor și trebuie luată în considerare selecția sa. La urma urmei, de ce ar trebui să te ghemuiești pe un scaun de birou obișnuit când există soluții mult mai practice?

Un scaun de gaming și un scaun de birou nu sunt la fel

Deși sunt asemănătoare în multe privințe și, uneori, s-ar putea să întâlniți și termenul de scaune de birou pentru gaming, care poate fi confuz, scaunele pentru gaming au o ergonomie complet diferită față de scaunele de birou clasice. Scaunele de gaming moderne sunt concepute pentru a sta pe termen lung, atunci cand te cufunzi in lumea jocurilor ore lungi si nu observi ce se intampla in jurul tau. În comparație cu scaunele de birou, scaunele de gaming au multe funcții suplimentare și mai multe opțiuni de poziționare, astfel încât să poți asigura unghiul și înclinarea dorite de vizualizare, dar și stabilitatea corpului tău în timpul jocului, care este asigurată în principal de modelarea specială a scaunului și dimensiunile spătarului sau ale scaunului propriu-zis.

Scaunele de gaming pentru persoanele pretentioase au diverse imbunatatiri – perne pentru coloana lombara, cap sau chiar un sistem de racire. Diferențele sunt evidente și în design. Spre deosebire de scaunele de birou, scaunele de gaming se laudă cu un aspect dinamic, modern și mai agresiv, deseori completat cu combinații de culori și detalii decorative. Iluminarea de fundal sporește cu siguranță atractivitatea lor.

Puteţi vedea oferta noastră de scaune gaming aici: https://www.lilly.ro/scaune-de-birou#sort=bestsellers

De ce merită să investești într-un scaun de gaming

Da, recunoaștem că echipamentele de gaming sunt adesea grele pentru buget, dar ai doar unul pe spate, așa că este înțelept să te asiguri că stai cât mai confortabil și corpul tău nu are de suferit. Cu toate acestea, confortul excepțional oferit de scaunele de gaming nu se bucură doar de jucătorii de jocuri pe computer. Dacă lucrezi de acasă și petreci mult timp la computer, cu siguranță nu trebuie aruncat un scaun de înaltă calitate, cu opțiuni avansate de reglare, care îți vor ameliora durerile de spate.

Sursa: Unsplash.com

Ce fel de buget ar trebui pregătit?

Ca orice, scaunele de gaming vin în diferite game de preț. Prețul depinde de materialele folosite, rezistența scaunului și capacitatea de încărcare a acestuia, caracteristicile tehnice speciale și alți parametri.

Puteți cumpăra scaune de gaming pentru copii sau scaune pentru începători în gama de prețuri de până la o sută de euro. Dacă investiți într-un scaun de până la 300 de euro, veți obține, pe lângă o capacitate de încărcare mai mare, și o serie de funcții suplimentare pe care chiar și jucătorii pretențioși le vor aprecia. Fotoliile cu un preț de peste 300 de euro sunt cu adevărat pline de tehnologie, sunt adesea echipate cu difuzoare și iluminare din spate și chiar și cei mai pretențioși clienți vor fi cu siguranță mulțumiți de ele.

Gadget-uri pe care ar trebui să le aibă un scaun de gaming confortabil

Cele mai bune scaune de gaming îți vor asigura un confort perfect în timpul orelor lungi de joc la jocurile tale preferate și sunt o garanție că nu te vei ridica epuizat de ele. Atât jucătorii amatori profesioniști, cât și pasionați, sunt de acord în unanimitate că scaunul lor de gaming de vis ar trebui să se laude cu următoarele caracteristici:

Sursa: Unsplash.com

  • adâncimea ideală a scaunului - unele modele au opțiunea de a seta adâncimea dorită a scaunului, de exemplu în funcție de înălțimea utilizatorului.
  • Reglarea pe înălţime a scaunului , în special posibilitatea de reglare continuă a înălţimii, este un mare plus, deoarece nu te limitează şi poţi regla înălţimea scaunului exact după preferinţe.
  • spătarul trebuie să fie profilat și să copieze structura anatomică a coloanei vertebrale .
  • posibilitatea de a înclina scaunul duce sesiunea de joc la un nivel superior, deoarece reduce riscul de dureri neplăcute de spate.
  • cotieră - cotierele vă permit să vă odihniți mâinile în timpul jocului și să reduceți tensiunea din umeri, ceea ce îl face confortabil chiar și pentru o perioadă lungă de timp petrecută în aceeași poziție.
  • construcția stabilă și o bază fiabilă cu cinci roți asigură că scaunul va fi manevrat bine
  • o pernă sub cap și în zona lombară mărește confortul.
  • material de acoperire respirabil care nu te va face să transpiri.
  • roți silențioase cu funcționare lină 

Scaunele de gaming au multe avantaje fata de scaunele de birou si te vei bucura de lungi momente de confort in ele. Deși prețul este mai mare, confortul merită .