Știi ce să luați în considerare atunci când cumpărați o cutie de nisip pentru copii ?

Când se încălzește afară, joaca în nisip pentru copii reprezintă o mare atracție, e locul unde celor mici le place să-și petreacă timpul liber. Totuși, pe lângă nisipurile publice de la locurile de joacă pentru copii, puteți avea propriul vostru loc cu nisip acasă in gradină, unde nu există riscul ca copiii dvs. să se taie in cioburi de sticlă sau să găsească în nisip fecale și alte murdarii nedorite.

Locurile cu nisip pentru copii sunt o parte populară a grădinilor, deoarece dezvoltă imaginația, creativitatea, imaginația, servesc la multe jocuri tentante de la construirea castelelor de nisip, la coacerea de prăjituri „gustoase” până la îngroparea oricăror comori. Cum să alegeți ce e mai bun pentru copii? Am pregătit o imagine de ansamblu la ce să ne gândim.

Amplasarea locului cu nisip

În primul rând, trebuie să decideți unde să plasați cutia de nisip. Opțiunile sunt diferite: spre grădină, terasă sau chiar balcon, dacă aveți suficient spațiu. În orice caz, este recomandat să amplasați locul cu nisip pentru copii undeva unde este umbră și în același timp este o vedere bună asupra acestuia, astfel încât să puteți vedea copiii.

Cutiile de nisip pot fi mutate după cum este necesar, nu trebuie să le aveți tot timpul într-un singur loc. Unele, mai ales o cutie de nisip cu o casă dotată cu roți, pot fi mutate cu ușurință în locația dorită. Cutiile de nisip din plastic sunt mai ușoare, așa că pot fi manevrate fără probleme. Puteți scufunda cutiile de nisip din lemn in pământ sau le puteți așeza pe o folie de protecție în locul ales. Fundul solid împiedică iarba să crească și nisipul să se amestece cu substratul.

Dimensiuni

Dimensiunile locului cu nisip sunt adesea legate de locație. Alegeți-le în funcție de câți copii se vor juca pe el. Dimensiunile comune suficiente pentru 1 copil sunt 120 x 120 cm, doi copii se pot juca pe suprafața de 150 x 150 cm iar dimensiunea de 200 x 200 va fi suficienta pentru 4 mici constructori.

Cu sau fără acoperiș ?

Cutia cu nisip cu acoperiș va oferi copiilor umbră și protecție împotriva arsurilor solare din timpul jocului. Dacă are un acoperiș din material textil, preferă unul care are un filtru UV cu un factor de protecție de cel puțin 50 pentru a-ți proteja eficient copiii de razele soarelui. Este ideal, chiar dacă este impermeabil, pentru a oferi protecție copiilor și jucăriilor în caz de ploaie, de exemplu in caz de ploaie neașteptată de vară.

Este important să alegeți o cutie de nisip cu capac astfel încât să puteți proteja nisipul de poluarea de la animale, vizitatorii nedoriți și astfel să oferiți copiilor un mediu sigur pentru joc. Aici găsiți cutii de nisip de calitate pentru copii: https://www.lilly.ro/co-de-nisip-pentru-copii

Care material merită cel mai mult ?

Cutiile de nisip din lemn sunt grozave pentru grădină pentru că arată grozav, au o construcție mai stabilă, pot rezista vântului și nu riscă să se răstoarne. Mai târziu, când copiii cresc, structura din lemn a cutiei cu nisip poate servi drept pat de flori ridicat. O cutie de nisip din lemn este de obicei o alegere mai bună dacă căutați o variantă pentru mai mulți copii.

Cutiile de nisip din plastic sunt mai ușoare decât cele din lemn și nu necesită la fel de multă întreținere ca cele din lemn, sunt rezistente la apă, dar sunt rar echipate cu acoperiș, așa că este necesar să cumpărați o umbrelă. Modelele din plastic din două piese, cum ar fi cutia de nisip în forma de cochilie, sau formele originale ale animalelor și alte motive pentru copii, sunt o parte populară a balcoanelor, teraselor și pergolelor.

Este dificilă întreținerea cutiei cu nisip ?

În funcție de materialul din care este confecționată cutia de nisip, se recomanda să aveți putină grijă. Cutia de nisip din plastic este ușor de întreținut, trebuie doar să o curățați în mod regulat cu o cârpă umedă și detergent. Cutia de nisip din lemn necesită atenția dumneavoastră de mai multe ori în timpul sezonului pentru a crește durata de viață a materialului. Tratați-l cu un lac protector sau ulei destinat lemnului.

În orice caz, din când în când este necesar să săpați in nisip pentru a aera și îndepărta nisipul de pe frunzele căzute, murdăria și alte depuneri. Această activitate nu trebuie neglijată, mai ales dacă aveți o groapă de nisip neacoperită unde lucrurile nedorite sunt colectate mai repede. Nu acoperiți groapa cu nisip cu prelate etanșe sub care se poate forma mucegai. Plasa pentru nisip previne intrarea animalelor pe suprafața nisipului și minimizează riscul de fecale în nisip.